пʼятниця, 21 квітня 2017 07:30

Що робити, коли дізнаєшся, що в твого чоловіка є вагітна коханка? - кінопрем`єри 20 квітня

Що робити, коли дізнаєшся, що в твого чоловіка є вагітна коханка? - кінопрем`єри 20 квітня

Обидві прем'єри цього четверга піднімають питання людяності, любові та довіри. Стрічка "Уна" розповість історію сучасної "Лоліти", а італійська трагікомедія "Ідеальні незнайомці" покаже, що станеться, якщо вся інформація з особистих телефонів стане загальнодоступною

"Уна"

Режисер: Бенедікт Ендрюс
Актори: Руні Мара, Різ Ахмед, Тобайас Мензіс, Бен Мендельсон

Про що фільм

13-річна Уна танцює, ніби у трансі, під вогнями лампи. За декілька хвилин в неї буде грубий секс на підлозі нічного клуба. Потім вона вдягнеться й рано-вранці повернеться додому. Ляже на дитяче ліжко у кімнаті й заплющить очі. Ніби звичайна дитина.

Екранізація п'єси "Чорний Дрізд" Девіда Гарравера, що торкається теми педофілії, стала новою "Лолітою" ХХI століття. Фільм "Уна" розповідає історію стосунків 13-річної дівчинки із дорослим чоловіком. Рей зробив із дитини дорослу жінку, яку видає лише дитячий одяг. Він використовує її для своїх сексуальних фантазій. Та згодом історія "кохання" закінчується, й Рей потрапляє до в'язниці за розтління неповнолітніх. Але навіть у суді Уна говорить, що вона кохає його та не розуміє, чому він її покинув. Через 15 років жінка бачить у журналі фото Рея й несподівана зустріч піднімає відлуння минулого, якого не можливо позбутись.

Австралієць Бенедікт Ендрюс відомий театральними постановками п'єс Шекспіра, Чехова, Жана Жене і Теннессі Вільямса. "Уна" − його кінематографічний дебют.

− Немає ніякого виправдання тому, що сталося між Реєм і Уною − це неприйнятні відносини, за які треба судити. Але це більш реальний спосіб подивитись на цю тему. Рей − все ще злочинець чи він хороша людина? І питання до Уни те ж саме, що виникне у аудиторії: чи була це любов чи зловживання ситуацією? − пояснює образи персонажів Бенедикт Ендрюс на знімальному майданчику, де знаходяться виконавці головних ролей Руні Мара та Бен Мендельсон.

Чому варто дивитись

Як і Набоковська "Лоліта", "Уна" − це гра контрастів. Доросла жінка у тілі маленької дівчинки, грубий секс з ніжною дитячою невинністю, відверта пристрасть й щире кохання. Потім кілька років косих поглядів оточуючих, тикання пальцями, викриків "шльондра". Це кіно не про насильство, а про життя після насильства. Він став найрезонанснішим фільмом року за версією видання LA Times. На вас чекає гра номінантки на премію "Оскар" Руні Мари, зйомки від оператора "Лобстера" та стрічки "Ікло".

"Ідеальні незнайомці"

Режисер: Паоло Дженовезе
Актори: Касія Смутняк, Джузеппе Баттістон, Ганна Фольєта, Марко Джалліні, Едоардо Лєо, Валеріо Мастандреа, Альба Рорвахер

Про що фільм

− Якщо ти говориш по телефону 30 хвилин, то ти закоханий.
− А якщо я розмовляю 60 хвилин?
− Тоді ти шалено закоханий.
− А потім ти взагалі перестаєш розмовляти, що означає, що ти одружений, − розмірковують герої італійської трагікомедії "Ідеальні незнайомці".

В фільмі семеро близьких друзів збираються за вечерею. Чоловікам та жінкам 35-45 років. Десятки келихів вина, лазанья та невимушені балачки. Однак, коли піднімається тема зради та відкритості один одному у стосунках, погляди розходяться. Тоді друзі вирішують зіграти у гру − всі мобільні телефони покласти на стіл. Тепер кожна смс-ка, повідомлення із соцмереж чи телефонний дзвінок будуть оприлюднені. Адже ні в кого з них немає секретів.
Італійський режисер поставив питання, яке людство запитує у себе протягом століть: що краще − гірка правда чи солодка брехня?

Чому варто дивитись

Перші 40 хвилин здаються чистим арт-хаусом однієї локації, де глядач ніби спостерігає за розмовою сімох людей крізь замкову щілину. Друга частина фільму − це гостра драма. Що робити, коли дізнаєшся, що в твого чоловіка є вагітна коханка, або якщо той, з ким ти знайомий вже безліч років, виявляється бісексуалом. Разом із купою телефонів на столі опиняються секрети кожного присутнього у кімнаті. Однією з переваг стрічки є відкрита кінцівка, яка кожного глядача наштовхне на думки про його власне життя. Що станеться, якщо інформація з твого телефона стане загальнодоступною.

"Ідеальні незнайомці" отримали італійську премію Gran Premio della Stampa як найкраща комедія 2016 року, нагороду David di Donatello як найкращий фільм року та тринадцять "Срібних стрічок" від кіноакадемії. Також фільм здобув більше 30 нагород на італійських та міжнародних кінофестивалях. За перший тиждень прокату "незнайомці" принесли Паоло Дженовезе $3,7 млн. та світову славу.

Зараз ви читаєте новину «Що робити, коли дізнаєшся, що в твого чоловіка є вагітна коханка? - кінопрем`єри 20 квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі