вівторок, 19 жовтня 2010 18:11

Слабошпицький виграв грант на новий фільм про глухонімих

Слабошпицький виграв грант на новий фільм про глухонімих

Голандський фонд Хуберта Белса оголосив переможців на здобуття грантів для підтримки кіно країн, що розвиваються. Єдиним переможцем зі Східної Європи став український режисер Мирослав Слабошпицький.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів сам режисер.

"Фільм називається "Плем'я". Це драма про життя мешканців інтернату для глухонімих. Він буде знятий за участі справжніх глухонімих і їхньою мовою", - сказав він.

Підтримка фонду надана в категорії "розробка сценарію" фільму.

"Для гранту необхідно було дуже багато документів: розширений сценарний план фільму, заявку, опис. До цього пакету мусять докладатися і всі попередні фільми режисера. Тож там були мої попередні фільми "Діагноз" і "Глухота". Десять експертів фонду вирішували долю мого проекту. Підтримати чи ні. Відповідно вони подивились ці фільми і прийняли позитивне рішення", - зазначив Слабошпицький.

Режисер відмовився назвати суму гранту.

"Про суму гранту і бюджет фільму зарано говорити. Зараз цим грантом на мій сценарій поставили красивий знак європейської якості. Написали "Одобрено" для режисерів Німеччини, Голландії, Франції, Ліхтенштейну. Далі продюсери будуть домовлятися, шукати фінансування. В будь-якому разі в цьому проекті має брати участь і Україна", - повідомив Мирослав Слабошпицький.

Зйомки "Плем'я" розпочнуться наступного року.

"Якщо пощастить, ми плануємо зняти фільм протягом 2011 року. І прем'єра може бути десь у лютому 2012-го. Я зараз об'їжджаю інтернати, шукаю акторів", - повідомив Слабошпицький.

У 2009 році на Берлінале Мирослав Слабошпицький представив скандальний фільм "Діагноз", присвячений проблемам СНІДу, наркоманії та евтаназії. Цього року режисер показав в Берліні 10-хвилинну стрічку "Глухота". Фільм за участю глухонімих акторів і знятий без єдиного слова. Він названий американськими критиками "зразком сучасного німого кіно".

Зараз ви читаєте новину «Слабошпицький виграв грант на новий фільм про глухонімих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі