четвер, 12 квітня 2007 19:17

Шість французьких стрічок, які ще не були в прокаті, покажуть в Україні (ФОТО)
6

Сьогодні, 12 квітня, в Києві в рамках "Французької весни" розпочинається фестиваль допрем`єрних показів. Фестиваль представить усю панораму французького кіно крізь призму шести повнометражних фільмів, які ще не були у прокаті. Шість фільмів належать до різноманітних жанрів та вже здобули популярність та нагороди у Франції та за її межами. Фестиваль проходитиме у київському кінотеатрі "Україна", а також, трохи пізніше, у кінотеатрах Дніпропетровська, Донецька і Львова. Усі покази відбуватимуться двічі на день: перший раз з живим перекладом російською, другий - мовою оригіналу.
Розпочне його робота режисера Філіпа Ліоре 2006 року "Не турбуйся - все гаразд". У 2007 році фільм отримав два "Сезари" за кращу другорядну роль, а також в номінації "Актриса-надія". Дев"ятнадцятирічна Лілі повертається з канікул та довідується від батьків, що Лоїк, її брат-близнюк, пішов з дому після жорстокої сварки з батьком. Не маючи жодної звістки від брата, Лілі гадає, що з ним скоїлося нещастя і тому вирушає на його пошуки. Вона й не здогадується, що на неї чекає...
13 квітня розпочинається показ фільму Рожді Зема "Неправильна віра". Фільм "Неправильна віра" є початком режисерської діяльності актора Рошді Зема, який до того знявся більш, ніж в 50 повнометражних стрічках. Клара - єврейка, Ісмаель – мусульманин. Це щаслива та благополучна пара. День, коли Клара дізнається, що вагітна, є найкращим в їхньому житті. Все складається добре... Третій день фестивалю представлятиме дебютна картина Ізабелль Мерго 2005 року. На цей фільм надихнув репортаж "про чоловіків, що живуть на селі у цілковитій самотності і які здатні на все, щоб зустріти своє кохання".
У фільмі Забу Брейтман "Чоловік мого життя" Бернар Кампан знову зустрічається з режисеркою, у якої в 2002 році він зіграв свою першу драматичну роль. Тоді Забу Брейтман знімала свій перший фільм "Пам"ятати про приємне". 16 квітня фестиваль представлятиме нова стрічка найзнаменитішого французького грузина Отара Іоселіані "Сади Восени". До речі у стрічці режисер сам виконав одну з ролей. В заключний день фестивалю глядачі зможуть насолодитися новою картиною Люка Бельво "Аргумент найслабшого". Це історія, де хтось помирає, в той час, як інший виживає – проте, не лишається жодного, хто б не постраждав...Фільм "Аргумент найслабшого" був представлений у конкурсній програмі на 59-му Каннському фестивалі. "Газета по-українськи"
Зараз ви читаєте новину «Шість французьких стрічок, які ще не були в прокаті, покажуть в Україні (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі