середа, 12 вересня 2018 14:32

Сергій Жадан читатиме нові вірші про війну та любов

Автор: http://www.meridiancz.com
 

Нову збірку віршів "Антена" презентує у Києві поет Сергій Жадан.

"Написані за останній час вірші являють собою своєрідний поетичний щоденник. Тому "Антену" можна назвати "поетичним звітом", – говорить про збірку автор.

"Антена" – це третя збірка з трилогії разом із попередніми "Життя Марії" (2015) і "Тамплієри" (2016).

"Ілюстрації до збірки "Антена" зробив харківський художник Гамлет Зіньківський. Власне, це не зовсім ілюстрації. Гамлет фактично намалював всю книгу. У ній розписаний кожний розворот. Загалом – 150 ілюстрацій на 300 сторінок тексту. Вийшло яскраво й несподівано", – розповідає Сергій Жадан.

Презентація відбудеться в Центральному будинку офіцерів Збройних сил України за адресою вул. Михайла Грушевського, 30/1 у п'ятницю 14 вересня 2018-го о 19:00.

Квитки коштують від 220 до 500 грн, придбати їх можна в інтернеті за посиланням.

Вперше нову збірку поет представив у Чернівцях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вірші – це коли зліва рівно, а справа – криво": у Чернівцях провели поетичний фестиваль

Після київської презентації Жадан презентує нову книжку у Харкові - 18 вересня у Харківській філармонії. 19 вересня - в Одесі, а 22 вересня - у Львові.

 

А потім поет вирушить разом із "Собаками" до концертного туру Україною, Австрією, Німеччиною та Польщею. А на Форумі видавців у Львові музиканти презентують нову концертну програму "Мальви", яка "поєднує елементи традиційного українського мелосу з традиціями соціального ска-панку та життєствердного геві-металу", як йдеться у анонсі туру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ця влада посилює в мені любов до холодної зброї" - Жадан святкує день народження

Окрім "Собак", у Сергія Жадана також є музичний проект "Лінія Маннергейма", де поет виконує свої тексти разом із музикантами Олегом Кадановим та Євгеном Турчиновим.

Попередня книжка Сергія Жадана - роман "Інтернат", вийшов наприкінці серпня 2017-го у видавництві "Меридіан Черновіц" накладом 20 тис. примірників. Дія відбувається у прифронтовому містечку на Донбасі, головний герой - шкільний учитель Паша - намагається забрати племінника з інтернату, що потрапив під контроль сепаратистів.

"Смерть у цій книжці пахне мокрою псятиною. Ми час від часу чуємо її запах. Але життя теж пахне собаками. Запахів у романі багато – але вони складаються у єдине ціле. І все це – мокрий сніг, затлумлені вокзали і підвали, щось порубане і заховане у холодильник без світла, розбиті лікарні та випалені міста – пахне війною. Запах війни – це те, що залишається після прочитання цієї книжки. Він не вивітрюється. Він замість передмови і післямови, яких у романі немає. Бо вони й не потрібні," - йдеться у рецензії Gazeta.ua на роман.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Жадан читатиме нові вірші про війну та любов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі