четвер, 13 червня 2019 14:46

Розпочалися зйомки драми "Інший Франко"
4

У Києві розпочалися зйомки історичної біографічної драми "Інший Франко". У сюжеті йтиметься про молодшого сина письменника Івана Франка.

Фото: detector.media

Петро Франко - письменник, перекладач, засновник "Пласту", який започаткував авіацію в Галицькій армії. Також відомий бурхливим життям і таємничою смертю, повідомляє detector.media.

Режисером фільму є Ігор Висневський. Для нього це дебютна робота.

Автори фільму розповідають, що під час написання сценарію багато спілкувалися з людьми, які знають історію родини.

Сцена, яка знімалася першою, датована 21 червнем 1941-го, коли в Петра Франка був день народження і коли нацисти почали бомбити Україну. Вже за тиждень Петро загинув, але точно ніхто не знає, як. Є версія, що він сів у літак, і... його вже ніхто не бачив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єра антиутопічної опери Gaz відбулася у київському театрі ім. Івана Франка.

"Найбільшу допомогу нам надали онуки Петра Франка – це гілка Галущаків. Крім того, є родина Тихолозів, які опікуються будинком Франка у Львові, – це великий сучасний музей. Вони також нам багато розповідали щодо Петра", – розповідає режисер фільму.

90-хвилинний фільм "Інший Франко" знімається на замовлення Міністерства культури України. На творців покладено ще одну відповідальність – реабілітувати жанр історичного фільму.

Серіал "Чорнобиль" може отримати продовження.

6-у серію можуть зняти на території зони відчуження. Вона має бути документальною.

Зараз ви читаєте новину «Розпочалися зйомки драми "Інший Франко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі