вівторок, 08 квітня 2014 10:30

Російський куратор бієнале у Венеції каже, що його звільнили через блог про Крим

Російський куратор бієнале у Венеції каже, що його звільнили через блог про Крим
Григорій Ревзін. Фото: afisha.ru

Куратор павільйону Росії на Венеціанській архітектурній бієнале Григорій Ревзін заявив, що міністр культури Росії Володимир Мединський звільнив його через висловлену раніше позицію щодо Криму. Про це Ревзін написав на своїй сторінці у Facebook 7 квітня.

"Щойно подзвонили з Міністерства Культури і повідомили, що вранці міністр Мединський своїм особистим рішенням звільнив мене з посади комісара Російського павільйону на Венеціанській бієнале з архітектури. А не треба про Крим писати!", - повідомив Ревзін.

"До виставки три місяці. Цікаво, що буде далі", - додав він.

8 березня російський журналіст, історик і мистецтвознавець Григорій Ревзін опублікував свою колонку в блозі на сайті радіо Эхо Москвы, в якій висловив свою думку про анексію Криму Росією. Зокрема, він написав, що росіяни обманюють себе, виправдовуючи дії Путіна в Криму. На думку Ревзіна, Путін "окупував частину України за її спробу стати європейською країною", а війну Росії з Україною, яка, за словами Ревзіна, вже триває, назвав "жахливим злочином".

"Можна скільки завгодно робити вигляд, що всі українці, які мислять, - це бандерівці, фашисти, антисеміти і русофоби, але це ж нісенітниця, і ми знаємо, що це нісенітниця. Мільйон людей, який виходив у Києві проти путінських законів Януковича - це що, бандерівці? Ну ви кого хочете обдурити? Себе?", - написав у блозі Ревзін.

Зараз ви читаєте новину «Російський куратор бієнале у Венеції каже, що його звільнили через блог про Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі