вівторок, 13 березня 2018 21:45

Російський фейк про "розіп'ятого хлопчика" згадали в американському серіалі

Російський фейк про "розіп'ятого хлопчика" згадали в американському серіалі
Російський фейк пригадали в серіалі "Батьківщина". Фото: huffingtonpost.com

У новій серії американського телесеріалу "Батьківщина" знайшли згадку про фейк з "розіп'ятим хлопчиком" в українському Слов'янську. 2014 року неправдиву інформацію активно поширювали російські пропагандистські ЗМІ.

Інтернет-видання "Новости Донбасса" помітило згадку про фейк у 5 епізоді 7 сезону.

За сюжетом серії, радник президента США з нацбезпеки Сол Беренсон розбирається з фейковою новиною про вбивство сина одного з протестувальників у штаті Вірджинія. Беренсон припускає, що поширена інформація про події у Вірджинії має схожий стиль з історією про "розіп'ятого хлопчика" в українському Слов'янську.

"Російське телебачення показало українських солдат, які розіп'яли хлопчика на міській площі. Пригвоздили його до дошки начебто за злочини батьків-сепаратистів. Фальшива смерть одного хлопчика достатньою мірою посилила антиукраїнські настрої в Росії, щоб виправдати вторгнення", – каже герой серіалу "Батьківщина".

Зокрема мова про фейки зайшла на 19-й хвилині епізоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явився тизер заключного сезону "Карткового будинку" без Кевіна Спейсі

2016 року однин із епізодів американського детективного серіалу "Елементарно" присвятили вбивству російського бізнесмена в Нью-Йорку. Той представляв інтереси Росії у мирних переговорах з Україною, які нібито намагаються зірвати лобісти продовження антиросійських санкцій. Торік у кількох серіях американсього серіалу "Фарго" йшлося про авторитарний спосіб управління державою Володимиром Путіним. Російський Перший канал при перекладі згадки про Путіна прибрав.

Зараз ви читаєте новину «Російський фейк про "розіп'ятого хлопчика" згадали в американському серіалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі