четвер, 15 березня 2018 18:22

Роман Софії Андрухович номінували на французьку премію

Роман Софії Андрухович номінували на французьку премію
Обкладинка французького перекладу роману "Фелікс Австрія". Фото: Bienvenue sur le site des Éditions Noir sur Blanc

Роман "Фелікс Австрія" української письменниці Софії Андрухович увійшов до короткого списку французької літературної премії Жана Моне. Її щороку вручають європейським авторам за твори, написані або перекладені французькою мовою.

Про це повідомила кінокомпанія Film.ua, яка придбала права на екранізацію роману "Фелікс Австрія".

Серед інших претендентів на премію - Шанталь Тома (Франція), Себастьян Баррі (Ірландія), Алан Голлінггерст (Великобританія), Хосе Карлос Ллоп (Іспанія), Йон Кальман (Ісландія) та Чель Андерс Вестьо (Швеція).

Французькою роман "Фелікс Австрія" надрукувало видавництво Noir sur Blanc у січні 2018 року. Переклад здійснила Ірина Дмитришин, завідувач кафедри українських студій у Національному інституті східних мов і культур у Парижі.

Також книгу видали у Чехії, Польщі, Австрії та Угорщині. Цьогоріч очікується переклад роману в США та Словаччині.

Ім'я лауреата назвуть 13 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книжки української письменниці видали в Росії

Дія роману "Фелікс Австрія" розгортається в Івано-Франківську наприкінці ХІХ – початку ХХ ст. Роман написаний як щоденник головної героїні - служниці Стефи. Книжку надрукували 2014 року у "Видавництві Старого Лева". Роман відзначили преміями "Книга року ВВС" та "ЛітАкцент Року".Цьогоріч в Івано-Франківську розпочнуть зйомки фільму за мотивами книги. Режисером виступить Петро Домалевський. "Фелікс Австрія" стане його другим повнометражним фільмом.

Зараз ви читаєте новину «Роман Софії Андрухович номінували на французьку премію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі