пʼятниця, 27 липня 2012 14:01

Роман Акуніна "Сокіл і Ластівка" вийде українською

  "Сокіл" - назва круїзного лайнера класу люкс, на якому здійснює свою подорож по Атлантиці Ніколас Фандорін. "Ластівкою" називався легкий фрегат, що ходив в тих же водах під французьким прапором на початку 18 століття
"Сокіл" - назва круїзного лайнера класу люкс, на якому здійснює свою подорож по Атлантиці Ніколас Фандорін. "Ластівкою" називався легкий фрегат, що ходив в тих же водах під французьким прапором на початку 18 століття

Роман Бориса Акуніна "Сокіл і Ластівка" у перекладі Олександра Михеда скоро з'явиться у книгарнях. Вже наступного тижня він приїде з друкарні, повідомила Світлана Скляр, головний редактор видавництва "Клуб сімейного дозвілля", де вийде книга.

У Росії роман вийшов 20 травня 2009. Це четверта (і заключна) книга із серії "Пригоди магістра", в якій раніше виходили романи "Алтин-толобас" (2000), "Позакласне читання" (2002) і "Ф. М." (2006).

Розповідь про більшу частину пригод у 18 столітті ведеться від імені розумного папуги, який володіє надприродними здібностями (за рівнем інтелекту не поступається людині, умовно безсмертний, здатний проникати в пам'ять людей, дізнаючись про них все).

У романі розповідається про чергові пригоди магістра історії Миколи Фандоріна. На дворі 2009 рік, розпал світової фінансової кризи. Заможна англійська тітонька Синтія підносить племіннику щедрий подарунок - рукопис із замку Теофельс. У листі, написаному загадковим Епіном, зашифрований шлях до схованки з великим скарбом. Фандоріну належить розшифрувати таємниче послання, і він з азартом береться за цю справу, навіть не підозрюючи, що під ім'ям Епіна ховається його далека родичка - Летиція фон Дорн, племінниця капітана Корнеліуса фон Дорна.

Паралельно цій сюжетної лінії розвивається і друга, основна: Епін-Летиція, видаючи себе за хлопця, також бере участь у пошуках того ж самого скарби, захованого зовсім недавно. У процесі пошуків вона знаходить свою любов і залишає велику частину скарбів лежати в схованці.

Зараз ви читаєте новину «Роман Акуніна "Сокіл і Ластівка" вийде українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі