субота, 23 травня 2020 04:45

Режисерська версія "Ліги справедливості" вийде онлайн

Автор: twitter.com
  Кіностудія Warner Bros. анонсувала реліз режисерської версії фільму "Ліга справедливості" Зака Снайдера. Понад два роки цього вимагали шанувальники постановника
Кіностудія Warner Bros. анонсувала реліз режисерської версії фільму "Ліга справедливості" Зака Снайдера. Понад два роки цього вимагали шанувальники постановника

Американська кінокомпанія Warner Bros. випустить режисерську версію супергеройського фільму "Ліга справедливості" Зака Снайдера. Стрічка вийде 2021 року на стрімінговому сервісі HBO Max.

Про майбутній реліз режисер оголосив у прямому ефірі під час онлайн-перегляду та обговорення своєї картини "Людина зі сталі" в соцмережі Vero. Подякував Warner Bros. за можливість завершити роботу над власним монтажем, а фанатам за підтримку. Шанувальники вимагали, аби студія випустила його власну версію "Ліги справедливості".

Театральна версія фільму на основі коміксів видавництва DC Comics вийшла у прокат у листопаді 2017-го. Це продовження стрічок "Людина зі сталі" та "Бетмен проти Супермена". Дія відбувається за два роки після загибелі Супермена. Бетмен і Диво-жінка збирають команду супергероїв, щоб захистити Землю від інопланетного загарбника - лиходія Степового Вовка, за сюжетом.

Зак Снайдер був змушений покинути проєкт через смерть доньки. Є теорія, що його насправді звільнили студійні боси, незадоволені результатами попередньої картини та побаченим у новій. Доробити стрічку найняли постановника "Месників" Джосса Відона.

Фільм коштував $300 млн, а зібрав $657 млн. На момент виходу це був найгірший показник у франшизі. Отримав 40% позитивних рецензій критиків за даними сайту Rotten Tomatoes.

Фанати Снайдера започаткували флешмоб, у якому закликали студію випустити оригінальну версію, якій дали умовну назву "Снайдеркат". Просували хештег #ReleaseTheSnyderCut. Згодом до акції долучилися актори стрічки. Сам режисер підтримував цікавість прихильників і підтверджував існування своєї версії, публікуючи в мережі кадри з невикористаного матеріалу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паттінсон і Вашингтон рятують Національну оперу України у фільмі Нолана

Щоб завершити постпродакшн, Снайдер збирає команду, яка із самого початку працювала з ним над фільмом. Актори також запишуть додаткові діалоги. Припускають, що студія виділить від $20 млн до $30 млн на доопрацювання.

За словами режисера, без постійних вимог фанатів і можливостей, які надають стрімінг-сервіси, його версія "Ліги справедливості" могла б ніколи не вийти. Також відіграла роль пандемія. Студії спецефектів, з якими співпрацюють Warner Bros., поки не мають роботи. Тому їм замовлять роботу над "Снайдеркатом".

Постановник зазначив, що так і не подивився театральну версію, яку після нього закінчив Відон. Але запевняє, що його версія буде кардинально відрізнятися.

"Це буде абсолютно нове кіно - каже Снайдер. - Особливо для тих, хто дивився фільм, який вийшов у прокат. Ви, напевно, бачили тільки чверть із того, що я зробив. До цього я думав, що цей монтаж так ніхто й не побачить. І лише років за 20 хтось вирішить зняти документальне кіно, і тоді я дам їм дещо з мого матеріалу".

У якому форматі показуватимуть "Лігу справедливості", поки невідомо. Є версії, що це буде чотиригодинний повнометражний фільм або міні-серіал із шести епізодів.

Зак Снайдер зняв 8 стрічок. Окрім "Людини зі сталі", "Бетмена проти Супермена" та "Ліги справедливості", це також зомбі-хорор "Світанок мерців", історичний бойовик "300 спартанців", супергеройська драма "Хранителі", мультфільм "Легенди нічної варти" та фентезі "Заборонений прийом".

Зараз ви читаєте новину «Режисерська версія "Ліги справедливості" вийде онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі