середа, 13 січня 2021 19:30

Режисер відмовився від нагороди на знак протесту

Режисер відмовився від нагороди на знак протесту
Документалку "Колектив" румунського режисера Александера Нанау відзначили європейські та американські кінокритики. Однак відмовився від національної нагороди через бездіяльність влади в умовах кризи через пандемію коронавірусу. Фото: Facebook

Національна спілка кінокритиків США назвала румунську стрічку "Колектив" найкращим іноземним фільмом. Влада Румунії вирішила відзначити режисера Александера Нанау національної нагородою. Він відмовився в знак протесту проти кризи, з якою зіткнулася кіноіндустрія в його країні.

"Я вважаю, що це найцинічніший момент для того, щоб символічно позбавити сенсу культуру Румунії, - пише режисер у Facebook. - Усі сектори культури зазнали банкрутства через пандемію COVID-19. Допомога від держави була нульовою. Пропозиції з впровадження механізмів підтримки ігноруються майже рік".

Нанау мав отримати медаль за заслуги перед культурою 15 січня, в День культури Румунії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режисер "Атлантиди" відмовився від ордена Зеленського

У "Колективі" йдеться про корупцію у системі охорони здоров'я Румунії після пожежі в нічному клубі Бухареста в 2015 році, в результаті якої загинули 64 людини.

Стрічка також отримала приз European Film Award за найкращий документальний фільм.

Національне товариство кінокритиків США назвало "Землю кочівників" найкращим фільмом 2020 року.

2011-го через економічну кризу фабрика гіпсокартону закрила підприємство та мономісто Емпайр у штаті Невада. Робітниця 60-річна Ферн втратила житло й роботу. У своєму фургоні вирушає в подорож Сполученими Штатами, за сюжетом.

Зараз ви читаєте новину «Режисер відмовився від нагороди на знак протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі