пʼятниця, 15 вересня 2017 10:56

Репер Баста відповів Хливнюку: "Я люблю свою батьківщину так само, як ти любиш свою"

Репер Баста відповів Хливнюку: "Я люблю свою батьківщину так само, як ти любиш свою"
Музиканти Баста та Андрій Хливнюк посварились / фото: CELEB.COM.UA

Російський репер Василь Вакуленко (Баста - Gazeta.ua), відповів на звернення до нього лідера гурту "Бумбокс" Андрія Хливнюка.

Заява Басти була розміщена на його сторінці в Facebook, однак пізніше її видалили.

Повний текст наводить портал The Flow.

"Шановний Андрійко, дорогой Андрюша! Як що це написано також i для українцiв, то чому ж ти менi пишеш не українською? Я розумiю i на мовi. В Україні у мене живе дуже багато друзів і родичів. Моя бабуся народилася в Києві, мій дідусь з Кривого Рогу, моє прізвище Вакуленко - я народився в Росії. Моя мама народилася в Москві, мій тато народився в Білорусі, в Волковиську", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Эй гражданин начальник, а корона не жмет?" - Хливнюк вимагає у репера Басти пояснень за Крим

Репер вважає, що Хливнюка штовхнув на на хибний шлях займатися не творчістю і музикою його продюсер Андрій Согомонов.

"У творчості тиша, тебе забувають як публічну особу і як музиканта. І в голові твого продюсера, справжнього патріота України вірменського походження, виникає грандіозний план піару, відродження "Бумбокса" з небуття за рахунок моїх скромних творчих успіхів. Пам'ятаю, як ви з Согомоновим, сидячи у мене на студії, віщали про те, що політика - це не ваша справа і музика повинна залишатися музикою в чистому вигляді. Ви відмовилися від зйомки в кліпі "Солнца не видно" з сюжетом, який був запропонований і згодом знятий нами. Вам здалося, що подібний сценарій може погано відбитися на концертному графіку групи "Бумбокс" по Росії, тому що Росія - єдине місце, де у вас є концерти і є можливість заробляти. Я пішов вам назустріч, не зрадив нашу дружбу, цінував її. Для мене нічого не змінилося відтоді, як мною була написана пісня "Солна не видно". Мені дійсно все одно, хто, що і де вирішує. Політика - це не наша дорога. Ми не повинні бути рупорами пропаганди. Ми повинні займатися своєю справою. Взяти в приклад з гідної людини і справжнього музиканта Святослава Вакарчука, який своєю творчістю і своїми досягненнями доводить, як він любить і прославляє свою Батьківщину".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я сумую за Росією", - вокаліст гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк

"Мене складно, хоча і можна дорікнути в тому, що я приїжджаю в Україну заробляти. Але якщо бути цинічним, замість концертів в Україні у мене були б концерти в інших містах і країнах. Прошу пробачити за пафос, але факти говорять самі за себе - мій графік розписаний до середини 2019 року. Приїжджаючи виступати в Україну, я виступаю насамперед для людей. Для тих, хто слухає мою музику і розуміє, про що я говорю. Я співаю для всіх наших людей, які живуть по всьому світу. Я ціную їх і дякую їм за взаємність. Я приїжджав і приїжджатиму в Україну і без концертів. Я люблю свою Батьківщину так само як ти любиш свою. Андрій, раз ти пам'ятаєш слова моїх пісень і не забув про те, що ми друзі - давай зберігати нашу дружбу, а не зраджувати її. Справжня дружба дорожча слави, піару і грошей. Тисну руку", - написав він.

Андрій Хливнюк вже відповів на слова Басти у себе на сторінці в Facebook.

"Василь, спасибі за відповідь, я все зрозумів, у тебе гастролі. На твою думку, варто зберегти дружбу з тим, хто вирішив на тобі "попіаритися", граєш для людей і закони не писані, окупація й агресивна війна це просто політика, вірменин не може бути патріотом України. Негласний бойкот групи за політичною ознакою і відмова від гастролей в країні, яка віроломно вбиває твоїх співгромадян - падіння популярності ", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андрій Хливнюк розповів, кому присвятив пісню "Голий король"

Відомий російський репер Баста став персоною нон грата в Україні. Виконавець після анексії Криму виступав з концертами на півострові. В СБУ підтвердили, що прийнято рішення заборонити Басті в'їзд в Україну на три роки. Голова СБУ також підкреслив, що "візити Вакуленка в Україну створюють передумови до дестабілізації суспільної ситуації в державі". Наступний концерт Басти в Києві був запланований на 1 грудня 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Репер Баста відповів Хливнюку: "Я люблю свою батьківщину так само, як ти любиш свою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі