вівторок, 20 жовтня 2015 16:55

Расисти закликали бойкотувати "Зоряні війни"

Расисти закликали бойкотувати "Зоряні війни"

У Twitter розгорнулася кампанія проти фільму "Зоряні війни: Пробудження сили", пише видання The Daily Beast. Користувачі мережі, незадоволені тим, що одну з головних ролей у фільмі грає чорношкірий актор, звинуватили творців картини в пропаганді "геноциду білих" і закликали бойкотувати показ стрічки в кінотеатрах.

Об'єдналися під хештегом #BoycottStarWarsVII ("бойкотируй "Зоряні війни" VII") користувачів Twitter не влаштував актор Джон Бойега, грає штурмовика Фінна. Хоча імена учасників зйомок VII епізоду були відомі давно, кампанія за расову чистоту "Зоряних воєн" розгорнулася в понеділок, 19 жовтня, коли почався продаж квитків на прем'єру фільму.

Бойега не перший чорношкірий актор, який знімається в "Зоряних війнах". Біллі Ді Вільямс грав Лендо Калріссіана, другорядного персонажа в стрічках "Імперія завдає удару у відповідь" (1980) і "Повернення джедая" (1983).

Дослідивши твіти людей, згодних з тим, що новий фільм покликаний "деморалізувати білих", журналіст The Daily Beast прийшов до висновку, що серед расових критиків нового фільму багато прихильників Дональда Трампа, який претендує на пост президента США від Республіканської партії. Політик відомий своїми ксенофобськими висловлюваннями.

Сьомий епізод "Зоряних воєн" вийде в прокат 17 грудня 2015 року. Охочих потрапити на прем'єру фільму виявилося так багато, що у Великобританії, зокрема, квиткові сайти паралізувало від перевантаження.

Зараз ви читаєте новину «Расисти закликали бойкотувати "Зоряні війни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі