четвер, 25 вересня 2008 15:04

"Віртуози планети" привезли в Київ партитуру за $3 тисячі (ФОТО)
8

Учора, 24 вересня, в національній філармонії України стартував ІІІ Міжнародний фестиваль "Віртуози планети".

На прес-конференції перед відкриттям фестивалю президент фонду Володимира Горовіца Юрій Зільберман повідомив, що "Віртуози планети" є єдиним в Україні членом Всесвітньої федерації міжнародних музичних конкурсів, куди входять тільки найвідоміші конкурси і фестивалі планети (усього їх 120). Бюджет фестивалю організатори не назвали - комерційна таємниця. Однак відомо, що фінансує його Київська міська державна адміністрація і спонсори.

Президент фонду Горовіца також зазначив, що фестиваль має труднощі з гонорарами учасників. "Ми можемо запросити таких відомих музикантів тільки завдяки імені фестивалю і дружбі з ними. По-іншому - таких грошей у нас немає, і законодавство не дозволяє. Учасники все ж отримують гонорар, але він - мінімальний", - зазначив Ю. Зільберман.

Усього у фестивалі беруть участь 8 виконавців із різних країн. Усі вони - володарі перших премій престижних музичних конкурсів. Україну на фестивалі представить Олексій Горбач, Росію - Сергій Антонов. У раніше заявленій програмі фестивалю є невеликі зміни - замість арфіста з Франції виступить 17-річна арфістка з Санкт-Петербургу.

Відкривав фестиваль "Віртуози планети" музикант із Франції Фабріс Мілліше. Він виконав концерт Тамассі, який ще ні разу не грали в Національній філармонії України. Партитуру, вартість якої становить $3 тис., надав Фонд Тамассі на власне прохання Ф. Мілліше - музикант знайомий із сином композитора.

Услід за ним перед глядачами виступив музикант із Венесуели Франческо Флорес. Виконавець відвідав Україну уперше. "Я дуже радий побувати в країні з такою великою і древньою культурою", - зазначив Ф. Флорес.

Нагадаємо, що ІІІ Міжнародний фестиваль "Віртуози планети" триватиме до 26 вересня. Ідея організації і проведення фестивалю належить Міжнародному конкурсу молодих піаністів пам"яті Володимира Горовіца, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ

Зараз ви читаєте новину «"Віртуози планети" привезли в Київ партитуру за $3 тисячі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі