понеділок, 17 січня 2011 09:49

"Феменка" кинулась під колеса "бобика", захищаючи подругу (ФОТО)
13

Фото: Фото: Артем Мірошенко

Активістка FEMEN Інна Шевченко 15 січня була затримана на Хрещатику під час проведення спільного з журналом "What's on" фотопроекту, присвяченого Міжнародному дню обіймів.

"Повністю одягнені активістки із плакатами "Free hugs" обіймалися на центральній площі Києва. Міліціонери мотивували затримання фразою: "Чому ви ходите великою компанією?", - йдеться в заяві жіночого руху.

Як повідомляється на блозі FEMEN, правоохоронці інкримінували Інні носіння занадто короткої спідниці.

"Не виявивши в одязі активістки достатнього приводу для затримання, міліціонери звернулися за інструкціями до невідомого абонента. Використавши підказку "дзвінок другу", служителі закону виправили формулювання, тому офіційним приводом для затримання стала 185 стаття АКУ (порушення порядку проведення акцій)", - пишуть активістки.

Коли Інну посадили в машину міліції, інша "феменка" Олександра Шевченко спробувала зупинити силовиків і лягла під колеса машини. Але її відтягнули з-під "бобика".

Активістки відзначили, що рух "Free hugs" існує в усьому світі вже не один десяток років, і тільки в Україні його додумалися назвати незаконною акцією, яка підриває основи державності і моралі.

"Фактично, вчорашнє пророцтво Могильова щодо "кривавих акцій" і методів перешкоджання, почало діяти вже сьогодні. Мабуть, міністру внутрішніх справ тепер з'являється у страшних снах не тільки коса, але і вінок FEMEN", - пишуть на блозі руху.

Рух FEMEN також додав, що міліція взяла розписку від Інни Шевченко, що в стінах райвідділу її ніхто не бив і не ґвалтував.

У свою чергу правозахисники рішуче засудили незаконне затримання співробітниками київської міліції активістки.

"Затримання Інни Шевченко міліцією було незаконним, протиправним та зухвалим, - заявив Координатор Вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман. – Це цинічне порушення прав людини, вчинене відкрито на очах у сотень киян, є викликом усім громадянам України".

На його думку, МВС вдається до кампаній залякування всіх, хто потенційно здатен на будь-які форми публічного протесту.

Нагадаємо, 12 січня Апеляційний суд Києва затвердив правомірність топлес-протестів FEMEN.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Феменка" кинулась під колеса "бобика", захищаючи подругу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі