вівторок, 17 липня 2007 11:52

"День незалежності з Махно" відсвяткують 24–25 серпня на Запоріжжі

24 і 25 серпня в Гуляйполі Запорізької області відбудеться  музично-літературний андеґраундний фестиваль "День незалежності з Махно".

Про це повідомили у вівторок в оргкомітеті фестивалю.

За словами організаторів, головний принцип нинішнього фестивалю - більше літератури, більше музики. Замість стандартних для українських фестивалів півгодинних виступів виконавців будуть запропоновані повноцінні сольні концерти тривалістю не меншого години. А "Махновські читання", які стали однією з візитних карток торішнього фестивалю, проходитимуть по кілька разів у різних жанрах.

Під час фестивалю також плануються виступи найоригінальніших театральних колективів України, літературні презентації й художні спектаклі. Для дітей працюватиме спеціальний майданчик з ляльковим театром і казкарями.

За інформацією організаторів, на фестивалі буде розбито наметове містечко з інфраструктурою, де за "символічну плату" зможуть поселитися всі охочі. Опівночі в наметовому містечку пройде ексклюзивний і єдиний в Україні суб-фестиваль бардівської пісні "Бардівська ватра".

Гуляйполе - батьківщина Нестора Махно (1888–1934 рр.), який був одним із лідерів анархістського руху в Україні в 1917–1921 рр., а також керував повстанськими загонами, які в різний час боролися проти гетьманата П. Скоропадського, армії А. Денікіна, військ Директорії, Антанти, а також радянських військ.

Знаходячись під впливом ідей анархізму, Махно виступав проти будь-якої влади (ідея "вільних рад" і "безвладної держави") і ратував за забезпечення життя трудівників на основі безпартійності та безвладдя.

24 серпня в Україні святкується День незалежності, пише Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «"День незалежності з Махно" відсвяткують 24–25 серпня на Запоріжжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі