середа, 20 серпня 2008 12:02

"Біле Братство" провело містичний ритуал у горах Болгарії (ФОТО)
9

У той час як православні болгари святкують Свято Преображення Господнього, Велике біле братство відзначає початок нового Космічного року.


Фото Reuters

Щороку 19 серпня містична Християнська секта "Біле Братство" збирається на найвищій горі Болгарії для поклоніння Сонцю.

Білі брати і сестри сходяться на полях між озерами гірського масиву Ріла, одягнуті в білий одяг, щоб виконати танець під назвою Паневрітмія.


Згідно з вченнями Білого Братства Паневрітмія - це сакральний танець, що поєднує в собі рухи, музику і текст. Виконавці обряду рухаються по колу парами, слідуючи за ритмом спеціально створених для танцю мелодій.


Слово Паневрітмія етимологічно розшифрується як "загальний космічний ритм", що пояснює значення танцю. Він створений на основі руху небесних тіл (планет, зірок).

Загальна тривалість Паневрітмії близько години. У ній бере участь необмежена кількість людей. Музику можна виконувати на різноманітних інструментах, але перевага дається скрипці, оскільки тільки вона може виразити мелодію ближчим до людського голосом.

Вчення Білого братства, засновником якого є болгарин Петр Донов, - синтез Християнства і Індуїзму з акцентом на братерській любові, здоровій дієті і єднанні з природою.

"Газета по-українськи"


Зараз ви читаєте новину «"Біле Братство" провело містичний ритуал у горах Болгарії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі