неділя, 15 листопада 2020 09:33

Путін хотів подати в суд на фільм "Гаррі Поттер і таємна кімната"

Путін хотів подати в суд на фільм "Гаррі Поттер і таємна кімната"
2003-го російські юристи планували подати позов проти Warner Brothers. Вважали домовика Доббі схожим на президента РФ Володимира Путіна. Фото: Pinterest

15 листопада 2001 року вийшов в прокат фільм "Гаррі Поттер та таємна кімната". Це друга частина картин за романами Джоан Роулінг.

12-річний Гаррі Поттер проводить літні канікули з родиною Дурслів, яка його ненавидить. Не може дочекатися повернення до школи чаклунів. До нього навідується ельф-домовик Доббі. Забороняє їхати в Гогворц, попереджає про небезпеку. Гаррі доводиться добиратися на літаючій машині, за сюжетом.

Знімати "Таємну кімнату" розпочали через три дні після завершення зйомок попередньої частини. Перерву робили лише раз, коли в акторів виявили воші. На створення візуальних ефектів витратили 9 місяців. 15 чоловіків керували 5-метровим опудалом гігантського павука.

Найвідоміша реліквія стрічки - автівка Ford Anglia 1962-го. За словами Джоан Роулінг, їздила на ній усе дитинство. На зйомках знищили 14 моделей машини.

Режисер - Кріс Коламбус. Забезпечив ролями усіх своїх чотирьох дітей. Раніше зняв різдвяну комедію "Сам удома".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це марна трата часу. Зробіть щось своє - режисер "Сам удома" про рімейк стрічки

Хоч "Таємна кімната" - найкоротша книга серії про Гаррі Поттера, стрічка за нею - найдовша. Це розкритикували в журналі Rolling Stone. Стала першою частиною поттеріани, яку не номінували на "Оскар". Так само проігнорували тільки п'яту.

Як пише The Guardian, 2003-го російські юристи планували подати позов проти Warner Brothers. Вважали домовика Доббі схожим на президента РФ Володимира Путіна. Тоді BBC провели опитування серед дітей. 54% погодились, що політик нагадує Доббі. Ельфом, а також тираном, Путіна називав теперішній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

4 жовтня 2020-го у Лондоні відкрили перший у світі пам'ятник Гаррі Поттеру. Символізує епізод першого польоту чарівника на мітлі.

Зараз ви читаєте новину «Путін хотів подати в суд на фільм "Гаррі Поттер і таємна кімната"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі