четвер, 06 травня 2021 18:20

Прем'єри тижня: Повернення Анджеліни Джолі й гормональний вибух підлітків

Цього тижня в український прокат виходять переважно американські стрічки з зірковим акторським складом і фестиваль найкращих мультфільмів. Gazeta.ua розповідає про реакцію на новинки глядачів і критиків.

"Ті, хто бажають моєї смерті" - реж. Тейлор Шерідан, США

У головній ролі - американська актриса Анджеліна Джолі. Поступово повертається до кіно після значної перерви.

"Це грамотно зроблений, але нічим не примітний трилер про виживання. Заходить на територію таких трилерів, як "Дика ріка" з Меріл Стріп, але невдало. "Ті, хто бажають моєї смерті" добре розкриває другорядних персонажів, але тим і втрачає акцент на головних героях.

Ганна Фабер працює пожежною наглядачкою у великому національному заповіднику штату Монтана. До цього вона служила рятувальницею в парашутному загоні. Але рік тому залишила посаду, бо вважала себе винною в загибелі колег. Одного разу Ганна помічає наляканого хлопчика Коннора Кассерлі. На нього полюють двоє найманих убивць, які до цього вбили його батька. Ганна вважає своїм обов'язком врятувати хлопчика, за сюжетом.

Автор: scmp.com
  Анджеліна Джолі зіграла пожежницю в трилері  “Ті, хто бажають моєї смерті”.
Анджеліна Джолі зіграла пожежницю в трилері “Ті, хто бажають моєї смерті”.

Здавалося б, цієї четвірки цілком вистачило б. Але нам кидають мікс із не надто суттєвих персонажів. Наприклад, місцевого шерифа Ітана Соєра та його вагітної дружини Елісон. Через це й порівняно малий хронометраж, нам просто не дають заглибитися в травму Ханни, її зміни й боротьбу. Про це більше йдеться на початку фільму.

Це добре, що другорядні персонажі впливають на драматургію, але хотілося б побачити більше динаміки в парі Ханна-Коннор.

Анджеліні Джолі вистачає чи то навичок, чи то таланту, щоб надати більше тонкощів своїй грі, а не просто вибухи необдуманих вчинків. Так само й молодий актор Фін Літтл демонструє здатність зрозуміти емоційні крайності, через які змушений пройти його персонаж", - йдеться в рецензії на The Star.

"Покоління Вояджер" - реж. Ніл Бергер, США

У недалекому майбутньому створюють "Одіссею" з 30 юнаків і дівчат. Їх відправляють на невизначений термін у космос. Мають знайти планету, придатну для життя. Єдина на цьому кораблі людина, що виросла в природному середовищі – учений, котрий супроводжує місію. Постійно дає молодим пасажирам вітамінний напій, який нібито корисний для здоров'я. Речовину називають "синій", за сюжетом.

"Візуально привабливий, але суттєво слабкий науково-фантастичний трилер про міжпланетну місію, уражену гормональним вибухом. Солідний акторський склад і стильний дизайн космічного корабля, чиї нескінченні коридори стають спринтерськими смугами для якісної ​​операторської роботи. Але це не дуже оригінально. Персонажі змальовані занадто слабко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повертається режисер із суперечливою репутацією

Можна виправдатися, що брак індивідуальності героїв є частиною задуму, бо вони щодня вишиковуються за дозою "синього". Речовина робить їх слухняними, контролює імпульси й пригнічує здатність почувати задоволення чи біль.

Фільм не претендує на тему драматичного виживання чи дослідження космосу як, наприклад, "Інтерстеллар". Режисер узагалі, здається, менш зацікавлений у формуванні напруги за допомогою сутичок та раптового кровопролиття. Це більше про споглядання боротьби людської природи, коли власні зацікавлення замінюються взаємною турботою чи відданістю більшому", - ідеться в рецензії на The Hollywood Reporter.

У ролях - Колін Фаррелл, Тай Шерідан, Айзек Гемпстед-Райт, Лілі Роуз Депп.

"Надприродне" - реж. Джо Сілл, США

Детектив Стелла Мерфі повертається з відпустки й приступає до розслідування дивного вбивства жінки. Її обвуглене тіло знайшли на покинутому складі, проте в околицях не виявили ознак пожежі. Жертва вела тихе життя разом із дочкою-підлітком Норі й літньою матір'ю. Стелла вирішує об'єднатися з осиротілою дівчиною, щоб зібрати більше інформації. Виявляється, що Норі володіє надприродною силою, за сюжетом.

Фільм отримав середні відгуки – на IMDb у нього оцінка 4,8 з 10 балів, на Rotten Tomatoes – 56% свіжості від критиків і 19% від аудиторії.

"Фестиваль короткометражної анімації Annecy"

Annecy - один із найбільших анімаційних фестивалів у всьому світі. Традиційно він відбувається у Франції, у місті Ансі. Але цей рік змусив перенестися в формат онлайн. У програму ввійшли найкращі мультфільми за останні три роки. Кожен має власний стиль, техніку анімації та історію.

1 травня в український прокат вийшла драма американської режисерки китайського походження Хлої Чжао "Земля кочівників". Отримала три премії "Оскар": за найкращий фільм, режисуру й жіночу роль – Френсіс Макдорманд.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єри тижня: Повернення Анджеліни Джолі й гормональний вибух підлітків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі