субота, 15 червня 2019 15:50

Прем'єра мультфільму "Король Лев"

Прем'єра мультфільму "Король Лев"
Історія левеня підкорила глядача

15 червня 1994 року у американський прокат вийшов повнометражний мультфільм студії Disney "Король Лев".

Сюжет картини нагадує п'єсу "Гамлет" англійського класика Вільяма Шекспіра. Головний герой — лев Сімба. Його батько Муфаса — мудрий король Земель Прайду. Проте брат Муфаси, Шрам, теж мріє посісти трон. Для цього він заручається підтримкою гієн і робить декілька спроб вбивства нащадка. Рятуючи сина гине Муфаса.

Вигнанець Сімба повертається в рідні краї через багато років. Змушує зізнатися дядька у вбивстві короля.

У перших варіантах сценарію леви боролися за владу в савані не між собою, а проти бабуїнів, а деякі герої були зображені у образах інших тварин.

Через зміни у сюжеті та після рішення зробити не просто мультфільм, а мюзикл, від роботи над проектом відмовилися декілька режисерів. Погодився Дон Хан, який вже співпрацював зі студією Disney в мультфільмі "Красуня і чудовисько". Режисер назвав сценарій розрізненим і попросив підготувати фінальний варіант на тему "дорослішання та зустрічі з реальністю". Команда сценаристів надихалася не тільки "Гамлетом", але й біблійними легендами про Йосипа та Мойсея.

1994-го в рік прем'єри "Короля Лева" студія Disney робила ставку на інший повнометражний мультфільм — "Покахонтас" про першу зустріч англійців з корінними американцями у штаті Вірджинія. Але історія про дорослішання африканського левеня Сімби побила усі тодішні рекорди касових зборів для анімації. Картина заробила $768 млн. - майже $1,3 млрд. на теперішні гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як українець став найкращим аніматором Волта Діснея

18 липня 2019 року починається український прокат художнього фільму "Король Лев". Режисером кіноадаптації мульфільму став Джон Фавро. Для створення картини використали технології віртуальної реальності. Аналогічний інструмент допоміг режисеру в роботі над екранізацією "Книги джунглів" Редьярда Кіплінга у 2016 році.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єра мультфільму "Король Лев"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі