середа, 15 лютого 2012 17:07

Премію з дитячої літератури отримав роман про хлопчика-теслю

 

14 лютого назвали лауреатів державної премії імені Лесі Українки. Нею нагороджують за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва. Кращим у літературі став 73-річний київський письменник Юрій Логвин з романом "Таємна перлина". Ілюстрації до книжки робив сам автор.

"Роман з'явився 2010-го у столичному видавництві "Ярославів вал", - каже письменник. - Це розповідь про життя простих киян часів Київської Русі на зламі ХІ-ХІІ століть. Написав про їхні турботи, вправність і гідність. Головний герой — хлопчик Ілько з родини славних київських теслярів, які будували усе — від човнів до воріт. Малий мріє продовжити справу діда і батька".

"Таємну перлину" подавали на здобуття премії минулого року. Перемогу здобула житомирська письменниця Марія Пономаренко.

"Я не знав, що отримав премію. Але у вівторок ввечері до мене почали дзвонити знайомі і вітати. Почули новину по радіо. Сказали, ніби урочисте вручення буде 25-го лютого. Але де усе відбуватиметься, не знаю. Як треба, подзвонять і скажуть - щоб поголився та вдяг фрак, якщо знайду".

Серед книжкових ілюстраторів перемогу віддали Людмилі Кириленко та Олені Зеркалій за малюнки до книги Томаса Мелорі "Легенди про короля Артура". Кращою театральною виставою назвали постановку "Про принців та принцес" харківського театру ляльок. У номінації "кінотвори для дітей та юнацтва" перемогла режисер Людмила Ткачикова з мультфільмом "Маленький великий пес". Всього на здобуття премії подали 67 заявок. Переможці отримають по 10 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Премію з дитячої літератури отримав роман про хлопчика-теслю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі