пʼятниця, 16 березня 2007 16:40

Православні вимагають провести психіатричну експертизу авторів "Забороненого мистецтва" (ФОТО)

Виставка "Заборонене мистецтво-2006", що нещодавно відкрилася в центрі ім. Сахарова, є "очевидною антихристиянською провокацією", вважають в московському відділенні Союзу православних громадян.

Експонати виставки, організованої мистецтвознавцем Андрієм Ерофєєвим, це, зокрема, зображення Мікки Мауса і Леніна, порнографічні картинки, матерні вислови на тлі розп"яття та інших християнських символів, побачити які можна через дірки в простирадлі.

"Було б доцільно провести психіатричну експертизу організаторів і учасників виставки, оскільки їхня маніакальна тяга до блюзнірства може бути наслідком важких патологій на сексуальному грунті, наприклад, однією з форм ексгібіціонізму", - так прокоментували "Заборонене мистецтво" в Союзі православних громадян.

Крім того, дії організаторів виставки, вважають автори заяви, потребують правової оцінки держави з використанням існуючого законодавства, зокрема, статті 282 УК РФ про збудження національної, расової та релігійної ворожнечі.

На виставці "Заборонене мистецтво-2006", як повідомляє офіційний сайт музею імені Сахарова, показано твори, не дозволені до показу в московських галереях і музеях художніми радами або директорами в 2006 році, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Православні вимагають провести психіатричну експертизу авторів "Забороненого мистецтва" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі