четвер, 11 жовтня 2018 21:45

"Позивний Бандерас" є кроком вперед у порівнянні з "Червоним" - кінокритик Олександр Гусєв

11 жовтня у прокат вийшов воєнний детектив "Позивний Бандерас".

Режисер фільму - Заза Буадзе.

Головну роль виконав актор дніпровського театру "Віримо!" Олег Шульга.

В одній з українських частин на Донбасі діє російський диверсант. Капітан розвідки Антон Саєнко приїжджає його знешкодити, за сюжетом. Розвідник виріс у цих краях. Поїхав з Донбасу багато років тому. Зустрічає своє перше кохання. Жінка живе одна і має дитину. Саєнко перетинається з другом дитинства, який воює проти України.

"Мені важко визначити, що за жанр фільму "Позивний Бандерас" , - каже кінокритик Олександр Гусєв. - Така враження, що автори хочуть затягнути в кінотеатр людей, яких цікавить і детектив, і воєнне кіно, і мелодрама. Але воно все намішано. Жодна з історій не є повноцінною. Я - прихильник детективів. В цьому жанрі глядач разом з героєм відстежує і намагається вирахувати злочинця. А тут диверсант вибраний довільно. Ніхто на нього навіть би не подумав, немає жодної зачіпки. Цей фільм є кроком вперед у порівнянні з "Червоним" (екранізація роману Андрія Кокотюхи про повстання колишніх бійців УПА в одному з таборів ГУЛАГу - Gazeta.ua) того ж режисера. "Бандерас" більш кінематографічний, краще знятий. Але за сюжетом і діалогами це дуже телевізійне кіно. Музика підказує глядачу, де йому має бути страшно, а де весело чи сумно. Багато штампів. До прикладу, диверсант видає їх один за одним: про те, що Прибалтика - це теж русский мир, про злих піндосів. Це сміховинно і непереконливо. Спочатку я порівнював "Бандераса" з радянською трилогією "Помилка, Доля, Повернення резидента" Веніаміна Дормана, де були радянські пропагандистські штампи. Але ті фільми були переконливі. А тут як в "Денискиных рассказах" Віктора Драгунського, де є театральна аматорська постановка "Смерть шпиона Гадюкина", коли все зрозуміло за назвою.

Автор: http://lviv1256.com
  Виконавець головної ролі в фільмі "Позивний Бандерас" Олег Шульга 2014-го рік відслужив командиром мотопіхотного взводу на Луганщині.
Виконавець головної ролі в фільмі "Позивний Бандерас" Олег Шульга 2014-го рік відслужив командиром мотопіхотного взводу на Луганщині.

Мені сподобалося, як Олег Шульга зіграв головного героя. Хоча сам персонаж не цікавий, трафаретний. Олегу вдалося наповнити його своїм шармом,зробити людяним. "Бандерас" - передбачуване кіно. Як тільки два хлопці в минулому борються за дівчину і падають в воду з мосту, ти розумієш , що один – головний герой, а інший стане російським найманцем. І що вони ще зустрінуться. Із мовою вийшло дуже неправдоподібно. Не всі бійці на Донбасі розмовляють українською. Навіщо показувати, що всі російськомовні – погані?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рай — це кімнатка під дахом. З килимком і кріслом"

Сценарій "Позивного Бандераса" написали на основі розповідей ветеранів війни на Донбасі. В фільмі знялися справжні бійці 37-ї бригади. Натурні зйомки проходили на Одещині й Херсонщині.

Зараз ви читаєте новину «"Позивний Бандерас" є кроком вперед у порівнянні з "Червоним" - кінокритик Олександр Гусєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі