понеділок, 20 серпня 2018 12:35

Посольство РФ штурмуватимуть листами до Сенцова

Посольство РФ штурмуватимуть листами до Сенцова
На 100-й день голодування Сенцова проведуть міжнародну акцію. Фото: LIGA.net

21 серпня, на 100-й день голодування Олега Сенцова, біля посольства Росії в Києві проведуть акцію на підтримку українського політв'язня.

Активісти принесуть до будівлі листи, адресовані режисеру. Так закликатимуть перервати інформаційний вакуум, у якому тримають Сенцова. Понад 2 тижні йому не передають кореспонденції.

"Усі листи, які нам надіслали, будуть роздруковані й принесені до посольств Росії в різних країнах – з вимогою, щоб Олег почав отримувати кореспонденцію та як нагадування високопосадовцям, що вони не мають права мовчати в цій ситуації. Свої листи до Олега також можна принести безпосередньо на акцію", - кажуть організатори акції з PEN Ukraine.

Аналогічні акції відбудуться у Вінниці, Львові, а також містах Великої Британії, Кенії, Швеції, Данії та США.

Марафон написання листів на підтримку Олега Сенцова триває з 14 по 20 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Врятувати Олега Сенцова" - у Німеччині пікетували на підтримку політв'язня

Президент Росії Володимир Путін відмовив матері українського політв'язня Людмилі Сенцовій у помилуванні сина. Олег Сенцов голодує у російській колонії "Белый медведь" у місті Лабитнангі Тюменської області. У Кремлі наполягають, що бранець сам має звернутися до Путіна.

Українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка затримали працівники Федеральної служби безпеки Росії в травні 2014-го в Криму.

Звинуватили у підготовці терактів на півострові. У серпні 2015-го Північно-Кавказький окружний військовий суд присудив Кольченку 10 років колонії, Сенцову - 20. 14 травня Олег оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів.

Зараз ви читаєте новину «Посольство РФ штурмуватимуть листами до Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі