понеділок, 04 листопада 2019 12:45

"Портретна схожість" - показали тизер серіалу про видатних діячів української культури

"Портретна схожість" - показали тизер серіалу про видатних діячів української культури
У мережі опублікували офіційний тизер до художнього історичного серіалу "Плеяда", який розповідає про видатних діячів української культури наприкінці 19 століття. Фото: facebook.com/pleyada.serial/

Вийшов офіційний тизер до історичного художнього серіалу "Плеяда". Події серіалу розгортаються наприкінці ХІХ ст. і розповідають про видатних діячів української культури, об'єднаних літературним гуртком "Плеяда".

Відео опублікували на офіційному уoutube-каналі проекту "Плеяда".

Зйомки серіалу розпочалися наприкінці вересня 2018-го, хоча робота над ним триває понад 2 роки. Цей загальноукраїнський культурний проект реалізують за підтримки Українського культурного фонду.

Дія серіалу починається в будинку на Рейтарський, де жив композитор Микола Лисенко, ранньої весни 1888-го. Тут вкотре зібралася українська творча інтелігенція. Молодь - юна Леся Українка, Максим Славинський, Михайло та Ольга Косачі, Людмила Старицька, молоді українські письменники Володимир Самійленко, Євген Тимченко, Олександра Судовщикова. А також їхні наставники - Микола Лисенко, Олена Пчілка та Михайло Старицький.

Це було звичайною справою: молодь навчалася у своїх видатних наставників всьому, починаючи від уроків музики до іноземних мов та основ драматургії. Той літературний гурток "Плеяда" народив для України її класиків та врешті-решт створив основу української літератури і мистецтв.

"Іван Франко, Леся Українка, Михайло Коцюбинський, Василь Стефаник, Ольга Кобилянська зробили українську мову сучасною та модною, літературу – потужною, якісною та високопрофесійною, Микола Лисенко і Михайло Старицький винесли її на сцену - і всі вони разом довели, що українська мова має право на існування в культурному, інтелігентському середовищі, що література українська може бути не менш захопливою та впливовою, ніж європейська, і що українці - самостійна, освічена і талановита нація, що не хоче розчинитися в імперіях. І це була перша культурна революція в Україні", - розповідають про серіал на офіційній сторінці проекту "Плеяда" в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На посаду голови Держкіно претендують генпродюсерка ОМКФ і актор "Слуги народу"

Жанр серіалу автори проекти визначають як історичне припущення на основі реальних фактів.

Режисер серіалу Тарас Дронь, авторка ідеї, креативний продюсер та сценарист Наталія Яковлева, оператор Юрій Король.

Головні ролі у серіалі виконуюють: Остап Ступка, Дмитро Суржиков, Станіслав Боклан, Олександр Печериця, Марина Кошкіна, Алла Бинєєва, Яків Кучеревський.

Корстувачі соцмереж вже відреагували на тизер і бекстейжі зйомок - помітили портретну схожість акторів із їхніми реальними прототипами.

Про дату виходу серіалу на екрани наразі не повідомляють.

Фільм про Україну Ukraїner. The Movie презентували одночасно у 7 країнах. Прем'єра відбулась у всіх без виключення регіонах України, окрім тимчасово окупованих територій. Загалом – понад 60 локацій.

Зараз ви читаєте новину «"Портретна схожість" - показали тизер серіалу про видатних діячів української культури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі