вівторок, 10 липня 2018 17:19

Польські актори оригінально підтримали ув'язненого Сенцова

Польські актори оригінально підтримали ув'язненого Сенцова
Автобіографічні твори Сенцова прозвучали у виконанні актора Анджея Северина. Фото: YouTube

Польські актори на знак солідарності з українським кінорежисером Олегом Сенцовим прочитали його оповідання.

На польському порталі Culture.pl користувачі інтернету змогли почути оповідання, які зусиллями волонтерів були вперше перекладені польською мовою.

Автобіографічні твори Сенцова прозвучали у виконанні актора Даніеля Ольбрихського, володаря нагороди за найкращу чоловічу роль на кінофестивалі "Молодість-2016" Анджея Северина, акторки Йоанни Куліґ, яка зіграла у фільмі Павла Павліковського "Холодна війна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Я живу життям Олега і мене це дістало, - сестра Сенцова відреагувала на критику

"Я прочитав оповідання Сенцова, щоб у такий спосіб висловити мою солідарність. Я роблю це для себе, для своїх онуків. Хочу, щоб тексти Сенцова почули інші поляки. Сподіваюся, що пан Олег зможе й сам почути власні твори у гарному польському перекладі", - говорить Анджей Северин.

У записі оповідань "Собака" та "Бабуся" взяли участь актори різних поколінь.

"Для мене найголовніше у житті - це свобода і повага. За ці цінності я борюся, як можу. Моя участь у проекті - це реакція на те, що сьогодні відбувається з Сенцовим", - говорить акторка Едита Ольшувка.

Найближчим часом польські актори планують записати відео, у якому вони читатимуть тексти Сенцова англійською та російською мовами.

Уряд Франції заявив, що влада Росії не забезпечила базових прав українського режисера Олега Сенцова, якого утримують у в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Польські актори оригінально підтримали ув'язненого Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі