середа, 17 лютого 2021 14:14

Показали трейлер українського фільму-учасника Берлінале

Автор: facebook.com
  Яна Ісаєнко, Марія Федорченко та Арсеній Марков (зліва направо) грають однокласників у фільмі "Стоп-Земля". Стрічку покажуть на кінофестивалі Берлінале 2021
Яна Ісаєнко, Марія Федорченко та Арсеній Марков (зліва направо) грають однокласників у фільмі "Стоп-Земля". Стрічку покажуть на кінофестивалі Берлінале 2021

Автори української драми "Стоп-Земля" представили міжнародний трейлер. Фільм візьме участь у 71-му Берлінському міжнародному кінофестивалі.

Розповідає про трьох друзів, що навчаються в 11-му класі київської школи та почуваються аутсайдерами. Готуються до іспитів, закохуються, намагаються з'ясувати, ким вони є, за сюжетом.

"Це чуттєва історія про дорослішання, дослідження себе, про підлітків і дорослих, які прагнуть їх зрозуміти", - йдеться в синопсисі.

"Стоп-Земля" - перша повнометражна ігрова робота режисерки Катерини Горностай. В основу сюжету поклала власні спогади. Під час підготовки до зйомок взяла інтерв'ю у понад 200 підлітків. Набрала повноцінний шкільний клас для фільму. Усі ролі виконали непрофесійні актори віком від 14 до 18 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінофестиваль Docudays UA оголосив фільми національного конкурсу

Світова прем'єра відбудеться в межах конкурсної програми Generation 14plus цьогорічного Берлінале. Пройде 1-5 березня онлайн.

"Зазвичай до Generation 14plus особливо прикута увага аудиторії: сінемафілів, кінематографістів та дистриб'юторів. Уся наша група радіє з того, що і ми, і відбірники Берлінале обрали домом фільму саме цю секцію, - каже виданню VGL cinema продюсерка Наталія Лібет. - Я вважаю, що "Стоп-Земля" – це подія для українського та міжнародного кінематографа. Насамперед тому, що це повнометражний дебют режисерки, яка глибоко, але делікатно розуміє нас з вами та передає це на екрані. Для мене Катерина – це нова Кіра Муратова. Сувора, прискіплива до деталей, але чуттєва та емпатійна. На її стрічку міжнародна та національна аудиторії чекали вже декілька років, спостерігали за шляхом проєкту – як та з ким він перетворюється на фільм".

В Україні кінотеатральний реліз планується в 2-й половині 2021-го.

Стрічку "Стоп-Земля" створила компанія ESSE Production House за підтримки Держкіно та Українського культурного фонду. Продюсери - Віталій Шереметьєв, Наталія Лібет, Ольга Бесхмельниціна, Вікторія Хоменко.

Проєкт презентували на пітчингах в Одесі, Котбусі, Таллінні, Карлових Варах, Вроцлаві, Вісбадені. 2019 року став одним з переможців 11-го конкурсного відбору Держкіно. Знімали торік у Києві та області.

Зараз ви читаєте новину «Показали трейлер українського фільму-учасника Берлінале». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі