Ексклюзиви
пʼятниця, 15 березня 2019 14:05

Показали трейлер фільму про Французьку революцію

Автор: imdb.com
  Історична драма "Один король - одна Франція" розповідає про події Великої французької революції. Фільм зняв режисер П'єр Шоллер
Історична драма "Один король - одна Франція" розповідає про події Великої французької революції. Фільм зняв режисер П'єр Шоллер

У мережі з'явився трейлер історичного фільму "Один король - одна Франція". Стрічка присвячена подіям Великої французької революції, що тривала протягом 1789-1799 років.

1789 рік. Парижани взяли штурмом фортецю Бастилію. Почалася Велика французька революція. Молода праля Франсуаза і її коханий Базіль беруть участь у Національних установчих зборах. Намагаються змінити конституцію та оформити новий державний устрій Франції, за сюжетом.

В історичній драмі спільного виробництва Франції та Бельгії зіграли Гаспар Ульєль, Адель Енель, Луї Гаррель і Лоран Лафітт. Стрічку зняв французький режисер П'єр Шоллер.

"На створення цієї монументальної костюмованої картини П'єра Шоллера надихнули арабські революції, - каже програмний директор кінопрокатної компанії "Артхаус Трафік" Ілля Дядик. - 2010-го почалися в північній Африці й на Близькому Сході. Є багато спільного між минулим і сьогоденням. Зокрема, й українським. Адже всі революції спричинені пошуком кращого життя і справедливості. Це актуально для жителів будь-якої країні в усі часи".

Світова прем'єра фільму "Один король - одна Франція" відбулась у вересні минулого року на Венеційському кінофестивалі. В Україні стрічку вперше показали 31 січня цього року в межах фестивалю "Вечори французького кіно".

Драма вийде в український прокат 4 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали новий трейлер фільму про Толкіна

Французький актор і гуморист Лоран Лафітт у фільмі "Один король - одна Франція" виконує роль короля Людовика XVI. Революція 1789 року вимусила монарха зректися влади. Його стратили на гільйотині 1793-го.

Зараз ви читаєте новину «Показали трейлер фільму про Французьку революцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі