середа, 05 вересня 2018 12:05

Подивитися театральні вистави просто неба і самим узяти участь - у Львові відбудеться фестиваль "Кіт Ґаватовича"
8

У львівському Стрийському парку відбудеться театральний фестиваль "Кіт Ґаватовича"
Фото: ЛМР

Із 7 по 9 вересня у Львові на території Стрийського парку та в колишньому ангарі трамвайного депо Lem Station втретє відбудеться театральний фестиваль "Кіт Ґаватовича".

"Під час фестивалю відвідувачі не лише зможуть послухати мотивуючі розмови із відомими акторами та подивитися вистави різних колективів, але й самостійно взяти участь у акторських тренінгах", – наголошують організатори.

Фестиваль розпочнуть із вечірки-відкриття "О дивний новий Кіт" у Палаці культури імені Гната Хоткевича 7 вересня о 20:00.

8 вересня о 20:30 у трамвайному депо Lem Station відбудеться прем'єра "Гамлета" за участі львівських акторів. Постановку трагедії готувала міжнародна мистецька група "MaxSirArt", що раніше працювала із масштабними проектами у Нью-Йорку, Берліні, Парижі та інших містах світу. Суботній день завершиться спеціальним показом за текстом Леся Подерев'янського "Купатись чи не купатись", який виконають відомі київські акторки Олена Рєпіна та Олена Хижна. Початок о 23:00. Також 8 вересня відвідувачі снідатимуть у Стрийському парку із Ахтемом Сеітаблаєвим – актором та режисером кінострічок "Кіборги" та "Хайтарма".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Музика з Бонда, Місії Неможливої, Шерлока та інших популярних стрічок - у Львові покажуть грандіозний концерт зі спецефектами

9 вересня відбудеться також сніданок із відомою драматургинею Наталією Ворожбит. Ввечері 9 вересня у Lem Station покажуть виставу "Що робити у Попасній після шостої вечора", яку виконають школярі з однойменного міста.

Всі заходи, які відбуватимуться у Стрийському парку, є безкоштовними. Частина заходів у Lem Station є платною. Квитки можна придбати на онлайн-сервісі Gastroli. Діє система знижок: учні – 40%, студенти – 30%, учасники бойових дій – 25%, працівники театральних установ – 7%.

 
 
 

Якуб Ґаватович – театральний діяч ХVII століття, який вперше поставив театральну виставу у публічному просторі на Західній Україні. "Продав кота у мішку" – це одна з його драматургічних робіт. Гра слів "Кіт Ґаватовича" кидає сенсовий виклик глядачеві та митцеві, адже повернення до вуличної форми театру, а саме сценічних форм із використанням громадських просторів дозволяє говорити про нову форму театрального мистецтва, яке не замикається від глядача. Основна думка фестивалю "мистецтво не тільки для митців". Окрім того, назва "Кіт Ґаватовича" символізує повернення до своєї нерозкритої та не популяризованої історії.

Зараз ви читаєте новину «Подивитися театральні вистави просто неба і самим узяти участь - у Львові відбудеться фестиваль "Кіт Ґаватовича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі