вівторок, 25 червня 2019 07:25

Пісню про кохання послухали 400 млн глядачів

  24 червня 1967 року. Напередодні прямої трансляції програми "Наш світ" "Бітлз" сфотографувалися з гаслом "Любов - це все, що тобі потрібно" в студії на Еббі Роуд
24 червня 1967 року. Напередодні прямої трансляції програми "Наш світ" "Бітлз" сфотографувалися з гаслом "Любов - це все, що тобі потрібно" в студії на Еббі Роуд

25 червня 1967 року відбувся світовий вихід пісні All You Need Is Love британського гурту The Beatles. Прем'єра була частиною першої в історії живої телепрограми з використанням супутникового телебачення.

Програма "Наш світ" стала кульмінацією унікального соціально-культурного феномену, що отримав назву "літо любові". Виступ "ліверпульської четвірки" змогли тоді подивитися 400 млн глядачів в 24 країнах світу.

У передачі брали участь Пабло Пікассо, Марія Каллас, а закривали програму The Beatles зі спеціально написаної піснею " All You Need Is Love", що стала гімном десятиліття.

Організатори програми звернулися до колективу з проханням написати пісню, яка буде легко зрозуміла глобальної аудиторії.

Я художник революції. Моє мистецтво присвячене змінам

Леннон - а саме він був автором пісні - згодом визнавав, що витоки її гранично простого тексту лежать в настільки улюблених їм гаслах і телевізійній рекламі. Він навіть не боявся назвати її пропагандою: "Я художник революції. Моє мистецтво присвячене змінам". Тексти пісень, а це означає заявлений вже в її вступ - знаменитий революційний гімн "Марсельєза".

За словами журналіста Джейд Райт, "Леннон був зачарований силою гасел об'єднувати людей і не боявся створити витвір мистецтва з пропаганди. Коли в 1971 році його запитали, чи є такі пісні, як Give Peace a Chance і Power to the People пропагандистськими, він відповів: "Звичайно. Так було, наприклад, з All You Need Is Love. Я революційний артист. Призначення мого мистецтва — змінювати"".

27 листопада 1967 року випущена на студійному альбомі Magical Mystery Tour. Пізніше — на синглі, разом з піснею "Baby, You're a Rich Man".

Композиція багаторазово з'являлися на вершині чарту в Сполученому Королівстві, США та ФРН, і займає 362 позицію в списку 500 найкращих пісень усіх часів за версією журналу Rolling Stone.

Кліпу на композицію "All You Need Is Love" не існує і залишився тільки невеликий відеоряд з цього виступу:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пол Маккартні: "Піти на пенсію? Ні, дякую"

Новозеландський режисер Пітер Джексон зніме документальний фільм про британський рок-гурт "Бітлз". Стрічка Let It Be базуватиметься на раніше не опублікованих архівних кадрах запису музикантами свого останнього альбому в січні 1969 року. Про новий проект постановник кінотрилогії "Володар перснів" повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зараз ви читаєте новину «Пісню про кохання послухали 400 млн глядачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі