пʼятниця, 29 березня 2019 16:00

Письменникам даватимуть тимчасове житло

Письменникам даватимуть тимчасове житло
У Львові облаштуть Літературну резиденцію. Фото із ідкритих джерел.

Письменників, які писатимуть про Львів забезпечуватимуть тимчасовим житлом. Резиденцію облаштовують у Львові, на вулиці Івана Франка, неподалік музею Дім Франка.

"Ухвалою міської ради про сприяння створенню україномовного культурного продукту, передбачено розробку пропозицію про Літературну резиденцію.

Ми маємо приміщення біля Музею імені Івана Франка. На даний момент це є гараж площею 94 кв м, який не експлуатується. Ми хочемо його облаштувати для того, щоби приймати письменників з України і з Європи", - зазначила Наталія Бунда, директор департаменту розвитку Львівської міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Книга дає відповідь на питання, як це було", - презентували спогади про Іловайськ

Гараж переобладнають під будинок із двома житловими квартири. Житло надаватимуть письменникам, які пишуть українською про Львів.

"Це також в рамках реалізації статусу Міста літератури ЮНЕСКО. Кожне місто — Краків, Вроцлав та інші, мають відповідні програми, осередки літературних середовищ. Окрім того, через літературну резиденцію також будемо реалізовувати ряд програм для популяризації, сприяння написання україномовного продукту. Окрім того, у нас працюють програми підтримки книговидання" — добавила Бунда.

Резиденція матиме свою експертну раду. Членів, які у неї входитимуть будуть міняти раз у два роки. Рада утверджуватиме план експлуатації резиденції, а також підбиратиме резидентів.

Фінансуватимуть проект із бюджету міста. До співпраці залучать миценатів та інвесторів.

21 березня у Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького відкрили повномасштабну ретроспективну виставку поета та художника Мирослава Ягоди.

Зараз ви читаєте новину «Письменникам даватимуть тимчасове житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі