субота, 29 листопада 2014 16:13

"Піккардійська Терція" зібрала аншлаг у столичному "Жовтневому Палаці"
13

Фото: Олег Жмаченко

При повному аншлазі виступили 28 листопада у столичному "Жовтневому Палаці" вокальна формація "Піккардійська Терція". Цього разу "піккардійці" виконували пісні у своєму первинному амплуа – а капела. Виступ відбувся без барабанщика і перкусіоніста, як було останні п'ять років. "Але ми їх не вигнали", - жартують хлопці, - "Без барабанів і перкусії ми виступали цілих 18 років. Надалі буде по-різному. Співатимемо будемо і з ними, і без них".

За словами самих музикантів, виступ у "Жовтневому" є для гурту концертом спогадів, концертом згадок.

"Згадки деколи приємні, деколи не зовсім. Але все це -наша історія, яку треба пам'ятати. Доведено часом: людина, яка забуває свою історію і культуру, потім має такі проблеми як зараз у нас в країні. На жаль", - розповіли музиканти зі сцени.

Зокрема, "піккардійці" заспівали пісню "Ой, по горі роман цвіте" на слова легендарного поета Тараса Шевченка. Музику до неї написав вже покійний, але всіма шанований Ігор Пелих. Звучала й інша композиція на слова Шевченка - "Утоптала стежечку". Також – одна з кращих пісень Володимира Івасюка "Над морем". Глядачі почули й нові композиції "Терції", які згодом увійдуть до нового альбому та старі відомі хіти, як-то "Старенький Трамвай", "Спомин".

Заспівали артисти й композицію "Пливе Кача". З першими її нотами всі глядачі підвелися з місць і слухали пісню стоячи. Наприкінці зал кілька разів промовив "Герої не вмирають".

"Дехто нам недавно сказав, що Піккардійську Терцію часто називають гуртом Майдану. Ми такими себе не вважаємо, - коментує Володимир Якимець, - Кожен з нас був на протестах за покликом душі. А те, що пісню "Кача" вибрати люди, то це не наша заслуга. Пісні вибирають люди, які там стоять. Пісня Майдану не пишуться спонтанно і на замовлення. Це природній процес. Так, У небезпечні моменти на Майдані співали "Я не здамся без бою". При нападах "беркуту" співали гімн. Коли загинули герої, люди стали співати "Качу". До речі, композиція ця далеко не нова. Ми записали її 12 років тому".

В зоні АТО виступати ще не доводилося, зізнаються музиканти. "Але від нас точно ніколи не отримаєте відмови, якщо запросите", - кажуть хлопці.

"Кілька місяців тому ми виступали і в Донецьку. Мав бути виступ в Луганську, в Маріуполі. Але обидва не відбулися, бо якраз в той момент активізувалися бойові дії, з кожним днем ставало все більше банд формувань. Але в Донецьку люди йшли на наші виступи навіть у таких жахливих умовах. Думаю, з їхнього боку це справжній героїзм", - згадує Андрій Капраль.

"Сьогодні люди цікавилися, скільки часу триває наш тур містами України, - продовжує Володимир Якимець, - А в мене таке враження, що тур триває з першого дня нашої діяльності як гурту. Схема така: ми просто їдемо туди, де нас хочуть бачити. Були ось недавно на сході та півдні: Одеса, Нікополь, Дніпропетровськ. Всіх міст не перерахувати".

Згодом після концерту в Києві "піккакардійці" виступлять у Білій Церкві, Вінниці, далі – у містах західної України. Невдовзі гурт також дасть концерти у Польщі та Канаді. Зокрема, 10 січня музиканти відвідають Торонто.

Зараз ви читаєте новину «"Піккардійська Терція" зібрала аншлаг у столичному "Жовтневому Палаці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі