четвер, 03 січня 2013 14:09

"Перспектива чіпування людей є дуже віддаленою" - історик

"Перспектива чіпування людей є дуже віддаленою" - історик
Фото: 24tv.ua

Внутрішні біометричні паспорти не виправдані ситуацією в країні. Про це сказав історик Андрій Козицький.

"Я різко проти внутрішніх біометричних паспортів, - сказав чоловік. - Потреба у них зараз не виправдана ситуацією у країні, щоб одразу усі дані потрапляли до рук правоохоронців. Біометричні паспорти передбачають, що міліціонери, чи майбутні поліцейські мали би мати із собою переносні порти, щоби можна було усе це одразу перевірити, так, як є при перетині кордону, де усе це можна зробити. Я дуже сумніваюся, що наша міліція швидко матиме можливість, спільно з дільничими швидко зчитувати ту інформацію з паспортів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біометричні паспорти почнуть видавати лише у квітні

Козицький вважає, що потреба існує лише у міжнародних біометричних документах.

"Біометричний паспорт — це досить суттєве втручання у особисте життя людини, бо біометричний чіп дозволяє вміщати значно більше інформації, ніж було оголошено, - зазначив Козицький. - Перспектива чіпування людей, наразі, є дуже віддаленою, але те, що Україна — перша країна у світі, де вводять внутрішній біометричний паспорт — це ознака непотрібності цієї речі. Якщо у цивілізованих країнах цього немає, то й в Україні є важливіші справи. Що стосується закордонних біометричних паспортів, то я за. Розумію, що це вимога позв'язана з потребою припинити нелегальний потік мігрантів".

Зараз ви читаєте новину «"Перспектива чіпування людей є дуже віддаленою" - історик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі