пʼятниця, 27 квітня 2012 11:32

Персональна виставка Галини Москвітіної відкрилася в Нью-Йорку

 

Персональна виставка картин української художниці Галини Москвітіної пройде з 25 квітня по 7 травня в галереї Alexandrе Gertsman Contemporary Art Gallery на Бродвеї в Нью-Йорку. Тут триватиме світове турне "Кодекс світла", що раніше мало місце в Тель-Авіві, Мілані, Києві і Лондоні.

У Нью-Йорку художниця показує 25 картин. Частина з них експонується для широкої аудиторії вперше, а інша - вже була представлена ??в ході турне. Окрім нових робіт американського глядача порадує і видання нового альбому репродукцій художниці, приуроченого до відкриття. На відкритті виставки був присутній Консул України у Нью-Йорку Богдан Мовчан.

Відзначимо, що роботи Галини Москвітіної високо цінуються на арт-ринку як в Україні, так і за її межами. Багато з них знаходиться в приватних колекціях, виставляються в найбільш відомих галереях світу і продаються авторитетними аукціонними домами. Так, в 2011 році, дві її роботи було продано відомими британськими аукціонними домами: картина "Школа танців" - на аукціоні Bonhams, а "Промінь творіння" - на аукціоні MacDougall's.

Поспілкуватися з самою художницею на виставці не вдалося ані пресі, ані відвідувачам. Традиційно Галина Москвітіна уникає публічності і власні виставки не відвідує.

Галина Москвітіна є фундатором стилю "латернативний реалізм", який виражає поняття "світло", "світність", "світоносність". Її творчість критики відносять до так званого об'єктивного мистецтва. Цей вид мистецтва працює з загальними законами, які керують структуризацією космосу, кристалізують і розчинюють різні світи, в тому числі, і нашу Землю.

Довідка про Галину Москвітіну

Галина Москвітіна спочатку стала відома як видатний графік, книжковий ілюстратор. З друку вийшло близько 70 книг з її ілюстраціями. Перебуваючи на вершині кар'єри, вона зникла з арт-сцени і відправилася в багаторічні мандри, присвячені самовдосконаленню, що охоплювали поїздки на Схід, де вона вивчала стародавні знання. Галина вела відокремлене життя, що зробило її духовний пошук більш інтенсивним і трансформувало її свідомість.

В результаті з'явилися її роботи, які називаються "світанги" ("лайтанги") - від слів "світло" і "якір", тобто "якір світла на Землі". Світанги є вираженням духовного простору світла в об'єктивному світі. Вони переливаються хвилями пульсуючої енергії світла, що обертається навколо полотна і випромінює себе глядачеві.

 

Зараз ви читаєте новину «Персональна виставка Галини Москвітіної відкрилася в Нью-Йорку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі