вівторок, 20 лютого 2007 14:27

Першу "Книгу пам"яті" про Велику Вітчизняну війну видали у Луганську

У Луганську видали двотомник "Книга пам"яті України. Переможці. Луганська область", яка присвячена подіям Великої Вітчизняної війни. Про це повідомив керівник обласної редакції книги Андрій Черняков.

До книги увійшли прізвища і коротка інформація не тільки про загиблих під час звільнення Луганська, але й про тих, хто, повернувшись з фронту, працював у післявоєнні роки в обласному центрі.

– Наша область єдина, яка видала подібну книгу. Дещо раніше збір інформації почався в Донецькій області, але тільки в Луганську в книгу занесені прізвища тих ветеранів, що й понині живі, – відзначив Черняков

Книга видана на 62 тис. грн, які виділила Луганська облрада.

– Кожен том за гроші облради видали у кількості 1 тис. екземплярів. Але цієї кількості недостатньо навіть для того, щоб вручити екземпляри тим, чиє ім"я занесене до книги. Тому ми попросили міськраду і отримали кошти, на які видали ще по 500 екземплярів, – додав Андрій Черняков.

За його словами, екземпляри книги будуть передані в музеї, бібліотеки і військкомати Луганської області. Інформація збиралася в архівах Міністерства оборони, картотеках, військкоматів і в родичів ветеранів, повідомляє Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Першу "Книгу пам"яті" про Велику Вітчизняну війну видали у Луганську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі