понеділок, 20 серпня 2018 21:45

Перший постер в історії кіно продадуть на аукціоні

Перший постер в історії кіно продадуть на аукціоні
Постер рекламував покази фільмів братів Люм'єр. Фото: sothebys.com

Аукціонний дім Sotheby's продасть постер, який анонсував перший сеанс в історії кіно. Ним був показ короткометражних фільмів братів Люм'єр, який відбувся в паризькому "Гранд-кафе" 28 грудня 1895 року.

Перший кінопостер намалював художник Анрі Бріспот. На ньому зобразив натовп перед входом на кіносеанс. Та насправді показ зібрав лише 30 глядачів і тривав не більше 20 хвилин, пишуть на сайті аукціону.

Відзначають, що цей плакат виставляли на публіку лише декілька разів.

Торги проходитимуть з 28 серпня по 4 вересня. Плакат планують продати щонайменше за 40 тис.фунтів стерлінгів - близько 1,4 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На горищі знайшли невидану музику Девіда Боуї

Найдорожчу картину у світі "Сальватор Мунді" вартістю $500 млн насправді намалював учень Леонардо да Вінчі Бернардіно Луїні. Це встановили британські науковці із коледжу Вольфсона Оксфордського університету. Картину купив уряд ОАЕ у листопаді минулого року. Представники аукціону стверджували, що вона належить генію епохи Відродження да Вінче. Спеціалісти спростували це.

Зараз ви читаєте новину «Перший постер в історії кіно продадуть на аукціоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі