неділя, 20 жовтня 2019 17:18

Перший міжнародний фестиваль "BALLET OPEN SPACE" зібрав українських зірок
24

Фото: Вальдемар Горлушко
Ведучий Юрій Горбунов

З 16 по 19 жовтня в Києві пройшов перший Міжнародний фестиваль "BALLET OPEN SPACE", ініціаторами якого стали Олександр Стоянов і Катерина Кухар. На відкритті фестивалю відбулася прем'єра сучасної постановки "Touch of illusion" ( "Дотик ілюзії") від європейського хореографа Рікардо Амаранті.

Серед гостей можна було зустріти публічних людей: Ольгу Фреймут, Єлизавету Юрушеву, Надію Матвєєву, Олексія Прищепу, Андре Тана, Стаса Баклана, Людмилу Барбір, Олександру Кучеренко, Анну Різатдінову, Ольгу Слонь, Олену Курту, Ілону Гвоздьову, Вікторію Булітко, Євгенія Хмару, Руслана Багінського, Катерину Сильченко, Валерію Гузему, а ведучим відкриття фестивалю став Юрій Горбунов.

У прем'єрній постановці на музику Сергія Рахманінова було задіяно одночасно 70 чоловік на сцені. Несподіване рішення - музиканти грали на сцені. Для них була побудована спеціальна конструкція, що створювало особливу атмосферу - немов єдиний організм артистів балету і музикантів. Грав на фортепіано музику Рахманінова в прем'єрній постановці Антоніо Баришевський.

"Спектакль" Touch of illusion " з одного боку про творчий і життєвий шлях композитора Сергія Рахманінова, а з іншого боку про те, що у кожної людини в житті трапляються кризи, і важливо не опускаючи рук вірити в краще і шукати вихід, - каже Олександр Стоянов . - Необхідно тільки забути про свій страх і дати можливість реалізуватися своєму таланту, як це зробив Сергій Рахманінов. Всі знають, що його перший твір було піддано страшній критиці, після чого у нього була депресія, з якої він довго виходив завдяки лікуванню, але як тільки він її переміг, він створив геніальний твір - "Концерт для фортепіано з оркестром №2" - саме ця музика супроводжує балет "Дотик ілюзії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські зірки балету емігрували в Україну

За чотири дні глядачі побачили перлину українського балету "Лісова пісня", яку вперше станцювали артисти з представників балетних шкіл La Scala, New York City Ballet і Національної опери України. 18 жовтня - сучасний неокласичний балет "Children of the Night" ( "Діти ночі"). А в останній день фестивалю відбувся святковий гала-концерт за участю світових зірок балету.

Прима-балерина Національної опери Катерина Кухар стане прототипом головної героїні мультфільму "Мавка. Лісова пісня". Балерина подарує їй свою пластику.

Кухар зніметься у відеореференсах, на основі яких художники оживлятимуть анімаційну Мавку. Це перший випадок в українській анімації, коли до відтворення рухів персонажів мультфільму залучать артистку балету.

Зараз ви читаєте новину «Перший міжнародний фестиваль "BALLET OPEN SPACE" зібрав українських зірок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі