четвер, 23 лютого 2012 16:54

"Перемога "Артиста" може визначити напрямок розвитку американського кіно" - експерт

"Перемога "Артиста" може визначити напрямок розвитку американського кіно" - експерт
Денис Іванов

З наближенням дня вручення премії "Оскар" експерти висловлюють свої думки й прогнози щодо можливого переможця.

Директор київської кінодистриб'юторської компанії "Артхаус Трафік" Денис Іванов називає основним фаворитом цьогорічної премії Оскар фільм французького режисера Мішеля Хазанавічуса "Артист".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собачий "Оскар" зібрав на червоній доріжці чотирилапих зірок Голлівуду

Gazeta.ua і я у тому числі, - каже Іванов. - "Артист" - чорно-біла німа історія про долю голлівудського артиста дозвукового кіно. Стрічка грає на почуттях кіноакадеміків, які присуджують нагороди. Для них вона рідна, бо опирається на історії великого німого кіно в Америці. Кіноакадеміків більше сотні. Це люди, які пережили пік активності у професії. Їхній середній вік — 60 з гаком. Вони досить консервативні і, відповідно до віку, сентиментальні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вуді Аллен здолав американську Гільдію сценаристів

На думку Дениса Іванова, перемога "Артиста" може визначити напрямок розвитку американського кіно на кілька років.

"Крім франшиз і коміксоподібних історій типу "Трансформерів", великі студії звертатимуть більше уваги на серйозне кіно. Коли "Артиста" уперше показали в Каннах, він там виглядав як дивний незрозумілий експеримент. 10 років тому такий фільм  не міг би отримати 10 номінацій на здобуття "Оскара". Зараз — це суперхіт".

Зараз ви читаєте новину «"Перемога "Артиста" може визначити напрямок розвитку американського кіно" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі