пʼятниця, 17 травня 2019 21:45

Передостання серія "Гри престолів" установила рекорд та антирекорд

Автор: imdb.com
  Епізод "Дзвони" став найпопулярнішим і найнижче оціненим в історії серіалу "Гра престолів"
Епізод "Дзвони" став найпопулярнішим і найнижче оціненим в історії серіалу "Гра престолів"

П'ята серія восьмого, фінального сезону серіалу "Гра престолів" установила рекорд та антирекорд. Мала найбільшу кількістю переглядів і найгірший рейтинг критиків за всю історію шоу.

18,4 млн глядачів у першу добу подивилися епізод під назвою "Дзвони", що був знятий режисером Мігелем Сапочніком і вийшов 12 травня. Це рекордний показник в історії серіалу та серед усіх проектів американського телеканалу HBO. Попередній рекорд - 17,8 млн глядачів - належав третій серії восьмого сезону "Довга ніч", яка вийшла 28 квітня.

47% позитивних рецензій критиків отримав п'ятий епізод на ресурсі Rotten Tomatoes. Це найнижчий показник серед усіх 72 серій "Гри престолів". Попередній антирекорд - 54% - належав шостому епізоду п'ятого сезону - "Нескорені, незламні, непохитні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали кадри останньої серії "Гри престолів"

7 травня незадоволені фанати "Гри престолів" запустили петицію з вимогою перезняти восьмий сезон з іншими, компетентними сценаристами. "Шоу заслуговує на фінальний сезон, що має сенс", - ідеться в тексті петиції на сайті change.org. Її підписали понад 800 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Передостання серія "Гри престолів" установила рекорд та антирекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі