четвер, 02 березня 2017 20:23

Павло Зібров викачував яйцем хвороби
7

Фото: Катерина Лук'яшко

В київському кінотеатрі "Сінема Сіті" відбувся прем'єрний показ української романтично-фантастичної комедії "Інфоголік" студії "Мамахохотала". Стрічка знята спільно з телеканалом НЛО TV. Режисер картини - Владислав Климчук та Валентин Шпаков.

Головний герой фільму - Максим. Він займається пошуком бізнес ідей і передає їх на західний ринок. Він настільки зосереджений на своїй роботі та інтернеті, що не помічає нічого навколо. Його дружина вагітніє і не може це йому сказати. Намагається, але Максим весь час сидить у телефоні. За це отримує прокляття. З того моменту все, що він бачить у новинній стрічці, стає дійсністю.

"За основу ми взяли фільм "Операція "И" та інші пригоди Шуріка". Потім створили три версії стрічки. Головна тема - сучасна людина й світ навколо неї. Обрали одну версію. Коли вислали її продюсеру, він відписав, що це "срака мотика". Ми звісно образилися. Таке буває в творчому процесі", - каже актор і сценарист Євген Янович. Він зіграв головного героя.

В стрічці герої говорять двома мовами. Максим - українською. Його друг Сеня, колега-суперник й начальник - теж. Російською розмовляє дружина Максима - Маша та її подруга.

"Використали дві мови - бо це правда. В житті я спілкуюся українською. Знаю тих, хто спілкується російською. Мова - не показник поганої чи хорошої людини. Сподіваюся, що з часом ми всі зможемо спілкуватись українською, але зараз реалії інші. В одній сім'ї чоловік і жінка часто спілкуються різними мовами. Такі є в нашому оточенні. Таку ми втілили на екрані", - каже Женя Янович.

Янович зіграв людину, залежну від інтернету та новин. Але свій смартфон не змінив звичайний телефон без доступу в інтернет.

"Ми не закликали відмовитися від інформації та смартфонів. Просто треба навчитись використовувати їх в розумних цілях. В інформаційному суспільстві свої плюси. Сидячи на дивані, ти можеш бачити людину в Лондоні. Проблема в тому, що ми проводимо час в мережі безглуздо, без користі ", -каже Янович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телефон заважає Максиму стати батьком

У ролі ведучого в фільмі знявся Тімур Мірошніченко. На екрані пророкує, що буде вести цьогорічне Євробачення. Для ролі Олег Маслюк, друг головного героя, мав поголити голову. На протязі стрічки весь час про це жаліється. Після зйомок знову відростив.

"Коли повністю збриваєш волосся, таке відчуття, що в душі щось зламалося. Але я швидко звик, потім навіть думав так і лишити. Сеня – це трошки "перебільшений" я. Тому перевтілюватись не прийшлось. За сюжетом, Сеня параноїдальний геній, який хоче придумати свою бізнес ідею і розбагатіти. З ним завжди трапляються якісь неприємності. Хоча герой добрий та позитивний", - каже Олег Маслюк.

Бюджет "Інфоголіка" склав 4 млн грн. Економили на приміщеннях. Знімали офіс у компанії друзів, а квартиру - вдома у режисера. Там не було гарячої води, тому головний герой для кадру був змушений митися 2 години під холодною. Пар на стінах душу створили з допомогою електронної сигарети.

"Хлопці поводилися зі мною просто на найвищому рівні. Ну так, іноді трохи мерз. Але вони виправляли ситуацію за допомогою "бутилочки". Я в усьому їх слухався. За це отримав гонорар в українських гривнях й витратив його на жінку. Ще й пісню про Марину в фільмі заспівав. Граю мага, таксиста й ведучого на весіллі. Після зйомок пару разів за гроші викатував яйцем хвороби. Знявся у молодих акторів, бо вони живі. Якби ми дивились тільки на те, що думають старшини кіносвіту, ми б закостеніли. Молодь дає драйв", - каже співак Павло Зібров.

"Хочемо побороти стереотип у глядачів про те, що українське кіно похмуре. Кіно митців, над яким треба сидіти, думати й страждати. "Інфоголік" на противагу легкий та весняний", - каже прокатник Роман Мартиненко.

Перший трейлер до фільму можна подивитись на сайті Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Павло Зібров викачував яйцем хвороби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі