четвер, 17 квітня 2014 16:20

Павло Табаков записав ліричну присвяту Небесній Сотні

Павло Табаков записав ліричну присвяту Небесній Сотні

Переможець телепроекту "Голос країни" Павло Табаков присвятив пісню пам'яті Небесної Сотні.

Ідея створити пісню у підтримку Майдану виникла у Павла Табакова ще на початку Революції Гідності. У перші дні протистояння у Києві співак для підтримки духу "євромайданівців" написав музику до тексту Наталії Лей "Україно, матінко моя!".

"Згодом події у Києві розгорталися настільки швидко і драматично, що моє натхнення застигло в очікуванні… - каже Павло Табаков. - А поштовхом до написання пісні "Небесну Сотню, Господи, прийми" став вірш мого доброго друга, буковинця Василя Фесюка. Коли почитав його поезію, у якій є, зокрема, такі рядки "Я йду туди, де в нашу волю й честь, / Стріляють із злочинних перехресть", то музика з'явилася практично відразу. Це одна з тих пісень, які народжуються за 10 хвилин. Це - пісня-пам'ять, пісня-нагадування. Не маємо права ні на мить забувати про подвиг, який здійснили Герої Небесної Сотні. Бо тільки так зможемо вибороти для України краще майбутнє. А я вірю, що так і буде".

Перший раз пісню-пам'ять "Небесну Сотню, Господи, прийми" співак виконав на великій сцені на сороковини від дня загибелі Героїв України – під час концерту-реквієму у Чернівецькій філармонії. 

Зараз ви читаєте новину «Павло Табаков записав ліричну присвяту Небесній Сотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі