пʼятниця, 22 травня 2020 18:53

Паттінсон і Вашингтон рятують Національну оперу України у фільмі Нолана

Автор: imdb.com
  Актори Джон Девід Вашингтон (ліворуч) і Роберт Паттінсон у бойовику "Тенет" Крістофера Нолана грають спецагентів, які борються за виживання світу. Їхня міжнародна місія розгортається за межами реального часу
Актори Джон Девід Вашингтон (ліворуч) і Роберт Паттінсон у бойовику "Тенет" Крістофера Нолана грають спецагентів, які борються за виживання світу. Їхня міжнародна місія розгортається за межами реального часу

Американська кінокомпанія Warner Bros. опублікувала трейлер фільму "Тенет" англійського режисера Крістофера Нолана.

Стрічка розповідає про спецагентів, які намагаються відвернути Третю світову війну. Подорожують світом міжнародного шпигунства з місією, яка розгортається за межами реального часу, за сюжетом. "Це не подорож у часі. Це інверсія", - говорить головний герой.

Центральні ролі виконали американський актор Джон Девід Вашингтон та англієць Роберт Паттінсон. Також у шпигунському бойовику знялися Елізабет Дебікі, Майкл Кейн і Кеннет Брана.

Дія прологу картини відбувається в Україні. За сюжетом, терористи захоплюють Національну оперу. На місце події прибувають бійці спецпідрозділу КОРД. В операції з порятунку людей всередині їм намагаються допомогти головні герої. Київські сцени знімали в естонському Талліні минулого року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дія фільму Крістофера Нолана відбуватиметься в Україні

Фільмування проходило загалом у семи країнах. Також у Данії, Індії, Італії, Норвегії, Великій Британії та США. Режисер назвав стрічку своїм найамбітнішим проєктом. Бюджет становить $205 млн.

Прем'єра запланована на 16 липня. Якщо студія не перенесе дату виходу, це буде перший блокбастер після пандемії. Сам Крістофер Нолан вважає свій фільм символом відродження кінотеатрів.

Крістофер Нолан є режисером таких фільмів, як "Пам'ятай", "Престиж", "Початок", "Інтерстеллар", "Дюнкерк", а також трилогії про Темного лицаря. Загалом його роботи зібрали $4,75 млрд у світовому прокаті.

Під час створення фільму "Тенет" знімальна команда дотримувалася секретності. За словами Роберта Паттінсона, йому дозволили прочитати сценарій лише один раз, у зачиненій кімнаті на студії Warner Bros. Його колега Майкл Кейн навіть не мав змоги ознайомитися з усім сценарієм. Йому давали прочитати тільки сцени за його участі безпосередньо перед зйомками. Актор заявив, що не має уявлення, про що ця стрічка. Попри те, що є другом Нолана. Це вже восьма картина режисера, в якій він зіграв.

"Тенет" - перший за останні 14 років фільм Нолана без участі композитора Ганса Ціммера через його зайнятість у роботі над саундтреком до екранізації "Дюни". Музику до "Тенета" написав Людвіґ Йоранссон, лауреат премії "Оскар" за "Чорну пантеру".

Зараз ви читаєте новину «Паттінсон і Вашингтон рятують Національну оперу України у фільмі Нолана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі