середа, 18 квітня 2007 15:41

Палаш Петра І продали на Сотбіс за $ 75 тисяч

 
В Нью-Йорку завершилися торги всесвітньовідомого аукціону "Сотбіс". Захід пройшов красиво, на дуже високому рівні. Участь брали видатні олігархи, світові фінансові магнати, члени королівських сімей, колекціонери і просто цінителі. Приємно, що було виставлено чимало українських речей, а Україна, дякуючи старанням наших земляків і дипломатів, впевнено піднялася в планетарних антикварних рейтингах.

Скульптура запорожця, що як виявилося, мала дефект - тріщину, була продана за 20 тисяч доларів. Піднялася з 7 тисяч і поїхала до Канади.

Щось неймовірне творилося довкола палаша Петра І. Зі стартових кількох тисяч, був проданий за 75 тисяч. Враховуючи мито і збори, зброя поїхала до Росії з реальною вартістю у понад 90 тисяч доларів.

"Виставили б за півмільйона, взяли б!"- розповідав один росіянин за текілою, - У нас ювілей Полтавської битви. Треба гідно відзначити.

Сенсація, але прекрасна картина Айвазовського, так і не знайшла покупця. За неї пропонували 1,8 млн. доларів, при стартовій ціні в 3000000. Лот зняли.

Українські учасники аукціону, дуже задоволені. Красиво засвітилися, спровокували купу чуток, стали учасниками світських хронік. Після такого шаленного стрибка цін, говорити про перепродаж експонатів не доводиться. Треба чекати кілька років. Чимало покупців залишилися на торги аукціону "Крісті", який відбудеться днями, повідомляє SecondUSA.
Зараз ви читаєте новину «Палаш Петра І продали на Сотбіс за $ 75 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі