понеділок, 03 травня 2021 00:45

Оживили відомого художника

Оживили відомого художника
Перший приватний музей мистецтва та фотографії в Бангалорі на півдні Індії за допомогою штучного інтелекту створив цифрову копію відомого індійського художника Макбула Фіда Хусейна. Фото: The Art Newspaper

Створили цифрову копію відомого індійського художника Макбула Фіда Хусейна. Це зробив Перший приватний музей мистецтва та фотографії в Бангалорі на півдні Індії за допомогою штучного інтелекту.

Макбула Фіда Хусейн народився у 1915 році і помер у 2011 році. Його називають "Пікассо Індії".

Музей мистецтва та фотографії використав технології штучного інтелекту, зокрема розпізнавання обличчя, синтез та обробка мови.

В результаті їм вдалося створити тривимірну голограму Макбула Фіда Хусейна, яка може у режимі реального часу відповідати на питання відвідувачів. Голограма може спілкуватися на такі теми, як робота і життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулінарну книгу Сальвадора Далі можна купити за 25 тисяч доларів

"Ми намагаємося перевизначити, яким може бути індійський музей. У країні є тисяча чудових урядових музеїв, але загалом вони невиразні. Індія могла б зробити набагато більше у цьому напрямку", – сказав засновник музею Абхішек Поддар.

Найчастіше Макбула Фіда Хусейн змальовував жінок, коней, релігійних діячів. Особливо багато уваги приділяв зображенню богинь з індуської міфології. В них помітний вплив кубізму, імпресіонізму та модернізму. Однією з відоміших картин є "Мати Індія". Значущою є серія "Суфії".

Зараз ви читаєте новину «Оживили відомого художника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі