четвер, 14 листопада 2019 21:45

Останній автопортрет Малевича і триметрова стіна з бурштину: відкрили виставку на вокзалі
5

Фото: facebook.com

У Київському залізничному вокзалі відкрили експозицію Ukraine WOW. Приміщення колишнього багажного відділення біля 14-ї колії та платформи "Київ-Бориспіль Експрес" не експлуатували з 2000-х років. Перетворили на майданчик для виставок, конференцій, модних показів.

Експонати збирали з музеїв і приватних колекцій мистецтвознавиця Ксенія Малих і літературний критик Євгеній Стасіневич.

Територія площею понад 3000 кв. м. розділена на 7 тематичних зон: Купе, Перше знайомство, Душевна бесіда, Сон, Зупинка, Здача купе та Прибуття.

Експонують останній автопортрет художника-авангардиста Казимира Малевича 1934 року, триметрову стіну з бурштину, рожевий вагон поїзда, блискучі інсталяції з антрациту і солі.

Також за допомогою окулярів віртуальної реальності пропонують "політати" над Батьківщиною-Матір'ю, здійснити прогулянку відновленим Невицьким замком на Закарпатті і зазирнути в "дев'ятку" на Івано-Франківщині — найпотужнішу доменну піч Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З-за кордону привезли виставку одягу часів Івана Котляревського

"Виставка Ukraine WOW покликана розповісти про все найкраще, що є в Україні, та надихнути більше подорожувати, — каже Євген Кравцов, голова правління "Укрзалізниці". — Українці та гості з-за кордону зможуть закохатися в нашу країну і сказати: "Вау, яка вона неймовірна!"

Виставка триватиме до 29 грудня.

У столичній галереї "Маяк" відкрили експозицію No Matter, присвячену красі людських шрамів і прийняттю себе. Фотографиня Вікторія Рой відзняла 15 героїв, а журналістка Еліна Гард взяла у них інтерв'ю. Фотовиставка No Matter триває до 19 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Останній автопортрет Малевича і триметрова стіна з бурштину: відкрили виставку на вокзалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі