понеділок, 17 червня 2019 21:45

Оскарівські короткометражки покажуть на великому екрані

Автор: imdb.com
  Стрічка "Шкіра" цьогоріч отримала премію "Оскар" за найкращий ігровий короткометражний фільм. Її та чотирьох номінантів на нагороду покажуть в українських кінотеатрах у колекції "Оскар Шортс"
Стрічка "Шкіра" цьогоріч отримала премію "Оскар" за найкращий ігровий короткометражний фільм. Її та чотирьох номінантів на нагороду покажуть в українських кінотеатрах у колекції "Оскар Шортс"

20 червня в український прокат виходить добірка "Оскар Шортс". Це колекція з 5-ти найкращих короткометражних фільмів 2018 року за версією Американської кіноакадемії.

На 91-й церемонії нагородження премії "Оскар" у лютому найкращою короткометражкою визнали стрічку "Шкіра" ізраїльського режисера Гая Наттіва. У супермаркеті темношкірий покупець Джейді усміхається 10-річному білому хлопчикові Трою. Його батько Джеффрі, що входить до групи неонацистів, помічає це. Звинувачує чоловіка, що той чіпляється до дитини. Разом із друзями б'ють Джейді на автостоянці. Наступного дня група темношкірих чоловіків викрадають Джеффрі, за сюжетом.

Інші 4 фільми добірки - зі списку номінантів. Це дві канадські стрічки - "Дикун" режисера Жеремі Комте про двох хлопчиків, які грають у покинутій шахті, та "Маргарита" Маріанн Фарлі про дружбу літньої жінки та її доглядальниці. Також "Мати" іспанця Родріго Сорогоєна і "Затримання" ірландця Вінсента Лемба.

За сюжетом короткометражки "Мати", 6-річний син головної героїні Марти відпочиває у Франції зі своїм батьком, її колишнім чоловіком. У цей час жінка перебуває зі своєю матір'ю в Іспанії. Син телефонує їй і каже, що батько залишив його на пляжі. Хлопчик не знає, ані де батько, ані де він сам.

Картина "Затримання" заснована на справі про вбивство 2-річного Джеймса Балджера. 1993 року в англійському місті Бутл його викрали та вбили два 10-річних хлопчика.

Прем'єрний показ добірки "Оскар Шортс" відбудеться 18 червня у столичному кінотеатрі "Оскар" у торговельно-розважальному центрі Gulliver о 19:30.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літні кінопокази відбудуться в Мистецькому арсеналі

Стрічка "Дикун" виходила в український прокат у вересні 2018-го в межах програми Манхеттенського міжнародного кінофестивалю короткометражних фільмів. Кожен глядач міг стати членом міжнародного журі та взяти участь у виборі найкращої короткометражки та найкращої акторської роботи. Протягом тижня показу картини фестивалю оцінили 6373 українські кіномани. Виконавець головної ролі у фільмі "Дикун" Фелікс Греньє був визнаний найкращим актором. За нього проголосували 1894 глядачі.

Зараз ви читаєте новину «Оскарівські короткометражки покажуть на великому екрані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі