понеділок, 26 лютого 2007 09:22

Оскар-2007: Кращий фільм року - "Відступники"

Оскар-2007: Кращий фільм року - "Відступники"

У Лос-Анджелесі на 79-ій церемонії нагородження премією "Оскар" фільмом року визнали кінострічку Мартіна Скорсезе "Відступники". Скорсезе номінувався на "Оскара" у восьмий раз, проте лише за "Відступників" отримав нагороду як кращий режисер.

Всього картина була представлена в п"яти номінаціях і отримала премії в чотирьох, зокрема за кращий монтаж і за кращий адаптований сценарій.

"Відступники" - історія двох людей, які знаходяться по різні сторони закону і постійно ризикують життям. Один з них - бандит (Метт Деймон), який під прикриттям працює в поліції. Другий - поліцейський (Леонардо Ді Капріо), який засланий мафію. За цю роль Ді Капріо був номінований на "Оскара".

У цій драмі також знялися такі зірки кіно як Джек Ніколсон, Мартін Шин, Алек Болдуін і Марк Уолберг.

У номінації "Кращий фільм року" на "Оскара" претендували також "Вавілон" Алехандро Гонсалеса Іньяріту, "Листи з Іводзіми" Клінта Іствуда, "Маленька міс Щастя" Джонатана Дейтона і "Королева" Стівена Фрірса.

За краще виконання чоловічої ролі другого плану "Оскара" отримав актор Алан Аркін, який знявся в картині "Маленька міс Щастя".

"Оскар" за краще виконання жіночої ролі другого плану отримала Дженніфер Хадсон за роботу у фільмі "Дівчата мрії".

Британська актриса Хелен Міррен, яка зіграла Єлизавету II в картині Стівена Фрірса "Королева", одержала премію "Оскар" за кращу жіночу роль. Раніше Міррен вже була нагороджена "Кубком Вольпі", "Золотим глобусом" і премією BAFTA за участь в цій драмі.

Конкурентками Міррен були: Пенелопа Крус ("Повернення"), Джуді Денч ("Нотатки про один скандал"), Меріл Стріп ("Диявол носить Prada") і Кейт Вінслет ("Як малі діти").

Лауреатом премії "Оскар" нинішнього року став актор Форест Уїтекер за головну роль у фільмі "Останній король Шотландії".

Кращим анімаційним фільмом року визнали повнометражний мультфільм "Веселі ніжки".

Документальним - "Гірка правда".

Статуетку "Оскар" також вручили всесвітньо відомому композиторові і диригентові Энніо Морріконе в категорії "Почесна нагорода Академії" за видатні досягнення у області кіномистецтва.



За матеріалами: РИА Новости, Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Оскар-2007: Кращий фільм року - "Відступники"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі