пʼятниця, 18 грудня 2015 12:44

Нові "Зоряні війни" встановили касовий рекорд першого дня прокату

Нові "Зоряні війни" встановили касовий рекорд першого дня прокату

За попередніми оцінками "Зоряні війни: Пробудження сили" зібрали у перший прокатний день у США $50-55 млн. Таким чином фільм встановив ще один рекорд, який до цього утримував блокбастер "Гаррі Поттер і Дари Смерті: Частина 2" (2011). Заключна частина поттеріани зібрала у прем'єрний день $43,5 млн. Про це повідомляє Variety.

У форматі передпродажу було куплено квитків на сьому частину "Зоряних воєн" на загальну суму більш ніж у $100 млн. За оцінками експертів лише у прокаті США цей фільм має зібрати у прем'єрний вікенд більше $210 млн.

У понеділок стане відомо, чи зможе ця стрічка побити рекорд, що встановив цьогорічний фільм "Світ Юрського Періоду", який зібрав у перший вікенд $208,4 млн на внутрішньому ринку.

За підсумками прокату багато хто очікує, що картина отримає у світовому прокаті більше $2 млрд. До цього лише дві стрічки змогли досягти цієї суми: "Аватар" і "Титанік".

Нагадаємо, що студія Дісней, що випустила сьому частину "Зоряних воєн", у 2009 році купила права на екранізацію продовження франшизи у студії Lucasfilm за $4 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Нові "Зоряні війни" встановили касовий рекорд першого дня прокату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі