Ексклюзиви
пʼятниця, 11 вересня 2020 18:31

Німецький гурт презентував казковий кліп, відзнятий в Україні
9

Відео на пісню "Witer" сміливо можна назвати короткометражним фільмом
Фото: Тетяна Вільчинська
Відео на пісню "Witer" сміливо можна назвати короткометражним фільмом
Відео на пісню "Witer" сміливо можна назвати короткометражним фільмом
Відео на пісню "Witer" сміливо можна назвати короткометражним фільмом
Відео на пісню "Witer" сміливо можна назвати короткометражним фільмом

Німецький етно-джазовий бенд GANNA з Берліна відзняв музичне відео на пісню "Witer" у Львові. Прем'єра кліпу відбулася на YouTube-каналі гурту 11 вересня. Знімав відео відомий український кінорежисер Олександр Фразе-Фразенко. У сюжеті була відтворена атмосфера урбаністичної етно-казки. Головну роль у новоствореному відео зіграла лідерка бенду GANNA, співачка та композиторка українського походження Ганна Гриніва.

Відео на пісню "Witer" сміливо можна назвати короткометражним фільмом, або ж – "повнометражним кліпом". Продюсери проекту – Культурна агенція "Urban Lys" запросили до співпраці відомого кінорежисера, поета, музиканта, митця Олександра Фразе-Фразенка (Львів-Нью-Йорк). Він має свій авторський стиль і художнє бачення, що дозволило наповнити відео і романтикою, і динамікою, і сюрреалізмом, і казковістю, і комічними епізодами, і драматизмом.

На пісню "Witer" Ганну Гриніву надихнула українська народна пісня "Ой, козаче". Співачка написала її для свого квінтету GANNA, у якому всі учасники походять із різних країн Європи (Німеччина, Франція, Швейцарія). Композиція записана українською мовою і триває, як це часто буває у джазі, – доволі довго – близько 7 хвилин. Радіоверсія пісні вже зараз ротується на джазових радіостанціях Німеччини та України.

Пісня видана в дебютному альбомі гурту GANNA "Dykyi Lys", реліз якого відбувся 7 серпня 2020 року на відомому німецькому лейблі Double Moon Records у серії Jazz thing Next Generation, що видається спільно з провідним німецьким джазовим журналом Jazz thing. До серії потрапляють молоді музиканти, яких відзначають званням "Висхідних зірок джазової сцени Німеччини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україномовний етно-джаз видали на німецькому лейблі

Ось як пише про реліз німецький журналіст Вольфганг Ґізе ("Musik an sich", німецьке музичне онлайн-видання): "Я вважаю, що GANNA – це дуже важливе відкриття. Їх переконливий голос займає свою індивідуальну позицію між джазом та фолком. Разом музиканти GANNA по-справжньому захоплюють дух, і для мене вони неймовірно свіжі та пристрасні у своїй музиці, що просто світиться спокоєм, рухом, потоком та задоволенням…", - зазначає оглядач.

Ганна Гриніва походить із маленького села поблизу Києва. Після переїзду в Берлін їй вдається знайти тут свої "місця сили" й адаптуватися.

"Як і диким лисам, яких вона щораз зустрічає на вулицях німецької столиці. Вони якось звикають до існування в мегаполісі, хоча залишаються і завжди будуть дикими тваринами", - пише про неї в рецензії на альбом Райнард Кьохль.

Зараз ви читаєте новину «Німецький гурт презентував казковий кліп, відзнятий в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі