середа, 06 липня 2016 15:48

Німці знімуть фільм про українську молодь

Німці знімуть фільм про українську молодь

Німецькі журналісти берлінського телеканалу RBB Abendschau знімають в Україні фільм про активних творчих людей.

Героями стануть представники молоді, які займають активну позицію і розвивають нові власні проекти - стартапи, пише "Урядовий Кур'єр".

Зараз телевізійники накопичують інформацію, знайомляться з людьми. Тележурналіст Рафаель Юнг чотири роки тому вже бував в Україні, в Черкасах. Взяв участь у спільному українсько-німецькому проекті "Покалічені, але живі. Люди з інвалідністю в Україні та Німеччині після 1945 року ".

Цей задум разом з іншими міжкультурними проектами підтримала програма фонду "Спогад, відповідальність і майбутнє". Дослідницька група збирала спогади очевидців та думки експертів щодо ситуації, в якій опинилися люди з інвалідністю після Другої світової війни в Україні та Німеччині. Зібрані матеріали лягли в основу програм для українських і німецьких радіоканалів.

Німці вважають, що в Україні і Німеччині зараз багато різних, часом протилежних думок. Люди обговорюють політичну ситуацію, акцентують на військовому протистоянні.

У фільмі журналісти хочуть показати нові обставини, нові реалії з погляду людей, які чогось досягли. Такі люди існують і на Черкащині, в Одесі і Києві, де телевізійники планують деякий час попрацювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про підтримку кінематографії не розгянули

Зараз ви читаєте новину «Німці знімуть фільм про українську молодь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі